lördag 17 november 2012

Om det där med att uppgradera sig

IDAG ÅKTE MIN mer än tjugo år gamla Gillettehyvel i soporna. Så ål­derstigen var den, att det inte mer går att få tag på utbytesblad till den. Ingen kan m.a.o. anklaga mig för något överdrivet slit och släng. Särskilt inte som jag det senaste året snarast kratsat av behåringen i armhålorna*, inte hyvlat.

Blicken jag fick av kassörskan när jag ändå, för säkerhets skull, hörde mig för lite försynt om det möjligen skulle finnas blad att köpa, ja, den var obetalbar. Och kom sig förmodligen mest av hennes ringa ålder. Och min numera före detta hyvels imponerande dito. Den såg nämligen inte alls ut som damhyvlar av idag. Mera årsmodell ä, om jag så säger. Precis som jag.

Men idag har jag investerat i en ny. Gillette Venus Divine + en extra förpackning blad, gubevars. På väg hem från affären slog det mig, att om jag håller mig till samma omfattning av slitage som med den förr­iga, då kommer jag att ha avhyvligen ordnad för resten av min levnad och lite till. Med den gamla hann jag nämligen bara göra av med fem blad och nu har jag hela sex stycken till mitt förfogande.

Undrar just om Lilla A kommer att uppskatta den här delen av sitt morsarv..?


*) Japp, armhålorna. Bara. Pälsen på Ruckelhäxans ben är nämligen såväl tunnsådd som bleksiktig och kräver därmed ingen som helst form av åtgärd. Och det som benämns bikinilinjen är numera föremål för s.k. naturlig avgång. Så om jag mot förmodan skulle få för mig att ikläda mig baddräkt är ge­ne­ran­de behåring där söderöver det minsta av mina bekymmer.

6 kommentarer:

 1. Det var värst vad du har uppgraderat dig! Jag törs knappast tala om att jag aldrig har ägt en sån där damhyvel utan lånat engångshyvlar av maken och använt dom till dom inte längre tar. Har stått och glott på de där flotta damvariantrarna men inte kommit mig för att ta steget. Vem vet, det kanske blir av nu i storsta´n.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jösses, vet du! Det är knappt så jag tror det själv, att jag kostat på mig denna onödiga lyxvara. Ärligt talat stod jag länge och väl och velade mellan denna eller en sån där tiopack med gula engångshyvlar för herrar av märket Bic. Men sen sa jag åt mig själv, att nu fick det väl ändå vara någon måtta med hur eländigt livet ska få vara. Om inköpet av en hygienartikel (för det ska väl räknas som det?) ska vara det som stjälper hela lasset, ja, då må det fan vara hänt.

   Så slå nu på stort i staan, Cici, och unna dig en lyxhyvel du med! Because you're worth it!

   Radera
 2. Hm, lite svårt att förklara. Jag får nog fiska upp den ur soporna, ta en bild och lägga in den här i inlägget i efterskott :o)

  SvaraRadera
 3. SKÄR DIG INTE!!! Ovan som du är vid vassa blad.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nejdå, jag lovar att vara såå försiktig såå.

   *ritsch, ratsch, filibombombom*

   :o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!