lördag 10 november 2012

Om att finna små, små korn av glädje
fast mest det mörker är

DET VAR SÅ roligt, jag måste skratta, igår när en bekant varit och läm­nat in mitt digra överklagande hos, inte till*, Alandia-Bolagen. Efter­som jag på sistone har lärt mig att det är bäst att gardera sig med så­väl hängsel som livrem och lacksigill, bad jag bekantingen begära ett mottagningskvitto på att handlingen inkommit inom stipulerad tid.

Detta var vad som presterades, på en bit kartong:


Ja, jag vet inte vad ni tycker, men för egen del är jag förvånad över att ett försäkringsbolag, som garanterat, pga sin ohejdade vana att hellre fälla en fria, säkerligen tar emot ett inte föraktligt antal besvärsskrifter under loppet av ett år, inte har en förtryckt kvittoblankett. Föga för­troen­deingivande, if you ask me.

Men roligt var det. Hejdlöst så.

Annat roligt är att alla mina fyra orkidéer plötsligt har bestämt sig för att blomma på en och samma gång! Och allra roligast med det är att en av dem inte gjort det sedan jag köpte den i maj 2010. Men nu är det alltså dags och två av dem sätter dessutom nya stänglar på de gamla, som blommade förra gången. That, too, is a first.


* överklagandet är till Försäkringsdomstolen, inte Alandia-Bolagen, dit det av någon anledning ska föras

3 kommentarer:

 1. Kartong! :D Man kan ju inte annat än skratta!

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, kartong. Sån där halvblank, vit av ungefär samma tjocklek som materialet i bakelsekartongerna de viker ihop i bröddisken när du handlar nåt gott. Och skrattade det gjorde jag. Hjärtligt och länge.

   Med tanke på att det är så snålt med utbetalning av vad som folket tillkommer tycker man ju att det borde finnas råd att dela ut mottagningskvitton på åtminstone papper från ett anteckningsblock med logon förtryckt, i färg. Men kartong var det. Kanske spillbitar de fått gratis från tryckeriet.?

   Radera
 2. Ja, här börjar det också att röra på sig i orkidekrukorna.De kanske läste mina tankar för några veckor sedan, när jag allvarligt funderade på att byta ut dem mot nya,blommande exemplar.Nu får jag damma av krukorna och heja på dem!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!