torsdag 6 maj 2010

Rea i matbutiken

... PÅ BRUDORKIDÉER! Halva priset, så inte ens ekonomiska jag kunde låta bli. Lite draghjälp fick nog mitt köpbeslut av gårdagens presenter från släkten.


Härmed är en av mina små svagheter avslöjad, den för orkidéer. Jag föll som en sten den dagen det gick upp för mig hur fantastiskt tack­samma och lättskötta de är. Men det tror jag å andra sidan ingalunda att jag är ensam om ;o)

9 kommentarer:

 1. En otroligt vacker blomma! Men inte ens dom kan jag ta hand om. Jag var och plåta en massa i går på en handelsträdgård,SÅ vackra. Det var jätte nära att jag köpte en igen.=) men då såg den andra jag haft framför mig. Det blev alltså ingen=)=)
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 2. Lättskötta? Pffft ... inte de jag har köpt/fått i alla fall ...

  SvaraRadera
 3. Lena och Anki:
  Så här gör jag med mina phalaenopsis: Ta en vasen VAS från IKEA eller någon annan glasvas som är ungefär lika hög som den. Fyll en tredjedel med lecakulor och sedan i med orkidén och orkidébark. Vattna aldrig mer än lecalagrets höjd; hos mig räcker det med ungefär ett snapsglas i veckan. Jag byter bark åt blommorna ungefär vartannat år, annars gör jag inte mycket för deras trivsel. Och snällt blommar de varje år, flera månader i taget. Någon särskild orkidénäring har de aldrig fått.

  SvaraRadera
 4. Kan vara värt ett försök för vackra är de (så länge de lever). Syrran min är fena på orkidéer ...

  SvaraRadera
 5. Anki:
  Bara man kan hålla sig från att vattna ihjäl de små liven så verkar de tåla rätt mycket. Min äldsta är fem år vid det här laget och blommar som bara den :oD

  SvaraRadera
 6. Jag gillar dem så länge de blommar, sedan sätter jag ner dem i ett fönster i källaren tills de nya knoppanlagen syns då får dom komma upp igen. Men perioden där i mellan tycker jag de är trista.
  Den du köpt är väldigt fin i färgen.

  SvaraRadera
 7. Monkan:
  Sant, de är verkligen inte vackra när de slutat blomma. Men då fejkar jag och sticker ner stänglar med sidenblomsorkidéer istället! I "Rucklet" blommar det således året om ;o)

  SvaraRadera
 8. Får massor av inspiration när jag tittar runt hos dig. Tittar snart in igen
  Annika

  SvaraRadera
 9. Annika:
  Men så roligt att höra! Det är det som är "affärsidén" med min blogg. Den ska vara lite som en "veckotidning", med ett varierat utbud; lite hantverk/inredning/trädgård, vardagsfilosofiska funderingar, tips på grejer jag med åren lärt mig att funkar och är smarta, böcker jag läst osv. Och du är jättevälkommen hit! Alltid :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!