torsdag 20 december 2012

Dessa FÖRBANNADE försäkringar!

LÅT MIG CITERA villkoren för min hemförsäkring:
Försäkringen ersätter inte...
Skador förorsakade av isens eller snöns tyngd eller förskjutningar i dessa.”
Ta bort tung snö från taket för att undvika skada står det. Jomen, tje­na! Hur var det tänkt att jag skulle kunna göra detta, när jag 3-14.12 befann mig intagen på rehabiliteringsanstalt på annan ort medan det ymnigaste snöfallet i mannaminne pågick hemma på Åland?!

Jag börjar faktiskt luta åt att skrota samtliga försäkringar jag varit dum nog att teckna. Och ni kan ge er fan på att min olycks­falls­för­säk­ring antagligen inte kommer att omfatta skadan på knät, som inte bli­vit bättre ef­ter punktionen i förrgår. Något annat förväntar jag mig inte för ett ögon­blick.

Nä, god jul liksom.

Fan.

PS. Dessutom håller jag på att bränna alla proppar jag har på att det inte ens går att gå in och göra en skadeanmälan till en levande person på ett vanligt kontor. Nej, minsann. Nuförtiden ska det göras on-line.

Hur inihelskotta kan det vara tillåtet att man får förutsätta att alla män­niskor har tillgång till en jävla dator och internetuppkoppling? Och att alla, oavsett ålder och/eller utbildning, förutsätts ha tillräcklig da­tor­vana för att ens klara av att göra den förbannade anmälan on-line??? Hur ur led är inte den förbannade tiden sedd ur den syn­vin­keln? Och försäkringar det ska man tamejfan inte ha, det är då ett som är säkert. Inte ens de lagstadgade.

4 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, man tror att man är försäkrad men när det händer någor så finns det alltid en massa undantag.
  Önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År!
  ANNIKA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. Det skulle vara enklare för alla parter om försäkringsbolagen i sina villkor skrev ut VAD det ersätter, för det blir enkelt: i princip ingenting.

   God jul du med - och förhoppningsvis en godare än vad min ser ut att bli - och ett riktigt gott nytt år!

   Radera
 2. Vi har en i övrigt rätt bra agro-försäkring på hela gården men inser just nu (då jag blev fundersam och kontrollerade) att vi inte heller ersätts om snö orsakar skada på gårdsbyggnader. Det här måste kollas upp med försäkringsbolaget! Inte för att vi har tak som brukar samla snö, men det är bäst att kolla.

  Pipi

  SvaraRadera
 3. Mitt tak brukar inte heller samla snö, för det har en lutning på 22 grader. Men med de exceptionella förhållanden som nu rått, med snö, mildväder, mer snö, mildväder osv har det inte kunnat glida ner som det brukar. Så ta du och kolla er försäkring! Jag ger mig den på att den INTE ersätter skador orsakade av is- och snötyngd eller skador pga förskjutningar i is- och snömassor.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!