lördag 22 december 2012

God jul, alla och envar!

 
Da’n före da’n före doppareda’n
är kommen re’n, även här i stan.
Men krossat glas och knädjup snö
på julestämning tagit dö’.

Ej lust till pynt,
till kort ej mynt.
Jag sänder därför oförsynt
ej hälsningar på annat vis
än detta till var gottegris,
som tittar in hos mig ibland
och kommenterar lite grand.

Må jul och fest
bli riktigt bäst,
för dem jag gillar allra mest!
Må tretton, när det kommer sen,
bli riktigt fint för dig, min vän!
Fast tolvan varit rätt så svår,
jag tror trots allt på Gott Nytt År.


12 kommentarer:

 1. Tack för de fina julklapparna! Har nu skrivit ner receptet och ska genast gå ut i köket och sätta igång. God Jul på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemlagade tryfflar är attans så gott, så laga en dubbelsats du, om du en gång ställer till det i köket ;o)

   En riktigt god jul till dig och resten av La Famiglia!

   Radera
 2. Hoppas på ett bättre år för dig...bara bita ihop o kämpa...för min del så hoppas jag på en förändring till det bättre nästa år...jag har en ansökan ligger inne ännu en gång...vilken i ordningen har jag tappat räkningen på men men jag skiter i vilket...de FK får göra vad fan de vill jag har ett gott liv ändå om än dock lite knapprare...GOD JUL OCH GOTT NYTT trots alla jävligheter önskar jag dig!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, herregud, jag undrar alltemellan hur i helskotta länge detta papperskrigande ska pågå innan det blir någon ordning i oredan ... Trist att höra att läget är ungefär detsamma på din front :o/

   Men du, ha en riktigt fin jul- och nyårshelg, så håller vi samtidigt tummarna för att FPA resp. FK får kuggarna att haka rätt under 2013!!

   ♥ns god jul till er båda!

   Radera
 3. Jag önskar dig ALLT GOTT för det nya året då 2012 varit mer än besvärligt med de prövningar du fått utstå!! Dock var det året då din Solveig fick se dagens ljus och jag med flera fick äran att skratta åt hennes bravader!!Stor tack!
  God Jul på dig och ditt recept ska även jag prova och tackar så mkt för!!

  Varma hälsningar från Wien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och allt gott även till dig och alla de dina! Det värmer mitt aningen frostnupna hjärta att höra att Solveig fick dina smilband att töja sig en smula :o)

   Betr. tryfflarna säger jag åt dig som åt Cici här ovan: gör en dubbelsats på en gång!

   Radera
 4. En riktigt God Jul till dig också!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 5. God jul till dig o lilla A med önskan om ett bättre nytt år än det som varit. Mvh annie

  SvaraRadera
 6. Tack, vännen min! Den som lever får se, och mycket värre än det varit under det gångna året kan det väl ändå inte bli under det nya? Det torde vara en teknisk omöjlighet ;o)

  ♥-varm kram!

  SvaraRadera
 7. Önskar dig å A en så mysig jul det bara går,Jag ska göra dina tryfflar det såg så gott ut.men då blir det nog till Nyår.Här har vi en vit KALL jul.Kramar

  SvaraRadera
 8. Tycker det låter störtskönt med barnlös och "julmåsten-fri" julafton. Första åren efter min skillmässa var faktiskt barnen alltid hos sin far och då var det rätt skönt att vara helt ensam med Micke på julafton. Sen föddes lilla grisen och då ville även de äldre barnen vara hemma på julafton. Så nu är det full rulle med allt från mat till paket. Trösten är att de äldsta barnen är så stora så de är duktiga att hjälpa till. Annars skulle jag lägga mej ner och skrika. Eller sätta mej i stadshusbacken och yla! ;) (Har lärt mej av proffsen..)

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!