fredag 21 december 2012

Någon plan har jag inte,
däremot en teori

OM MINDRE ÄN tre veckor har det gått exakt ett år sedan jag JO-an­mäl­de Folkpensionsanstalten i Finland (FPA) för att de inte beräknar de allmänna bostadsbidragen i enlighet med den av statsrådet årligen utgivna förordningen. Än har inget hörts i saken.
På grund av att FPA härförleden beviljades en ytterligare respit på två veckor för sin utredning av ärendet, och på grund av att denna sen­kom­na ”utredning” därefter visade sig bestå av ingenting annat än en ord­rikare repitition av vad de svarat JO redan i juni, har min senaste teori uppstått:

Den 1.1.2013 träder en ny förordning för 2013 i kraft. En förordning som stadfästs redan den 29.11.2012. Min gissning är att FPA:s bo­stads­bidragsberäkningar fr.o.m. den 1 januari, i all tysthet för att i mån av möjlighet undvika en jätteskandal, kan komma att göras precis så som jag i mitt klagomål beskrivit att de bör göras.

Jag skulle inte vara ett smack förvånad om det är så det kommer att gå till, eftersom missförhållandet är så uppenbart att det inte går att bortförklara. Lika väl kan det bli så att absolut ingenting förändras, helt i linje med att min nuvarande tilltro till rättsstaten är lika med noll. Men den som lever får se! Det händer ju faktiskt att man förvånas.

Och tror ni baskemej inte att det snöar. Igen.

8 kommentarer:

 1. Jo du, det där med myndigheter och instutioner och hamna i deras garn, det är inte kul! Jag vet ju av egen erfarenhet!!
  Och det är likadant här - det har snöat idag igen! Nu börjar det bli väldans jobbigt.....men på julafton ska vi visst få en 3-4 plusgrader. Det är ju lämpligt! *ha, ha*
  Men en GOD JUL får jag i alla fall önska dig. Har precis gjort "Finsk kålrotslåda" för första gången i mitt liv. Har aldrig ens ätit det tidigare, men jag tror att det är både gott och bra för min åtsnörda mage som inte gillar stora bitar av någonting.
  Tidigare har jag gjort små köttbullar samt stekt smågrisar - alltså prinskorvar uppskurna i ändarna. Dom rätterna har jag frusit in. Det är skönt att ha lite klart i förväg. Men jag har både kokat och griljerat skinka idag och dessutom lagt in två sorters sill. Den ena var en liten test som inte utföll till min belåtenhet, så den blir det inget av under helgen. Nej, usch vad den smakade illa!
  Min vanliga däremot smakar lika gott som vanligt. Den är det inga konstigheter med. Jag har rödlök, kryddpeppar och så - lite ovanligt kanske - massor av dill i spadet. Mums!
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, det har lovats plusgrader här också, även om julaftonen faktiskt tycks få vara kall. Och inte blir vinterhelvetet bättre om det töar och fryser på igen ovanpå det :o/ Märkligt hur jag sakta men säkert börjar utvecklas till en sann vinterhatare.

   Kålrotslåda är ju en mycket traditionell julrätt i Finland och faktiskt en av de lådor som jag gillar. Potatislåda är också gott, men morotslådan avstår jag gärna. Såg du, på tal om köttbullar, knepet som Ernst Kirschsteiger visade i tv, att använda spritspåse vid köttbullstillverkningen? Rätt smart och något jag vid tillfälle ska testa!

   Du verkar väl förberedd inför julen, så jag önskar dig och den andra halvan + Santos en riktigt njutbar helg!

   Radera
 2. Vågar man sig på att önska dig en God Jul? Ett Godare Nytt År kanske passar bättre.Jag tänker ha en vit vecka (med datorn alltså, inget annat) så därför är jag lite tidigt ute.
  Kram/ Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, nog vågar man det. Och VÄRRE kan det väl ändå inte bli än det varit under 2012?! För mitt vidkommande blir den kommande veckan inte vit på annat sätt än medelst det formidabla täcke med snö som ligger där ute.

   Kram tillbaka och en önskan om en riktigt god jul och ett särdeles fint nytt år!

   Radera
 3. Vill i alla fall önska dig och din dotter en trevlig helg medan du strider mot myndigheterna.
  Vi måste väl i alla fall tro att rättvisan ska segra någon gång....???? Eller....????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror gör man visst i kyrkan och vad undertecknad anbelangar inte ens där. Men visst, både Lilla A och jag ska försöka ha en trevlig jul- och nyårshelg, och för henne stundar dessutom sextonårsdagen den 7.1.

   Första julen i eget bo blir det ju för dig, och det innebär väl en del blandade känslor kan jag förstå. Men en riktigt bamsestor julkram sänder jag till dig, min vän, och hoppas att du kan känna värmen av den!

   Radera
 4. Hej

  Kommer in och önskar dig en GOD JUL mitt upp i allt du har att stå i. Men hoppas det blir en så bra jul som möjligt för dig. Jag, A och Emma, Emma som just nu ligger och snarkar som en lastbilschaffis, skickar tillsammans hälsningen........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma, käre vän! Jag kom just på att jag missat att lägga till mig som följare på din nya blogg. Rusar GENAST åstad och gör det!!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!