måndag 22 april 2013

”... and thou shalt beget what is rightfully thine.”


DET TOG ETT helt jävla år, men skam den som ger sig. Och skämmas borde ni, Alandia Pensionsförsäkring, för vad ni utsätter era kunder för! Så se nu för fan till att få rätsida också på hur premiebefrielse på era frivilliga pensionsförsäkringar beviljas, för ni vet mycket väl att ni får bakläxa när jag för ärendet vidare.

Gör således om och gör rätt! Det kommer att svida, men blir långt ifrån lika pinsamt som om jag tvingas ta ärendet till högre höjder. För pin­samt blir det garanterat, att få svart på vitt att en lekman kan lagen bättre än högavlönade jurister.

Fast det är klart, de sistnämnda har förstås sina höga inkomster just för att de vet hur man bryter mot lagar, för­ord­ningar och avtal på ett så illistigt sätt att det ter sig helt korrekt i den oinsattes ögon.

Nog är det en deprimerande värld vi lever i, eftersom bevisbördan ska bäras av den stackars sate som är föremål för förbrytelserna. Freaky, to say the least.

10 kommentarer:

 1. Grattis, till den här milstolpen iaf! 1-0 till David. Goliat ska nog få stryk en gång till. ;)

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack du! Jag kanske inte har så mycket volym att stoltsera med, men den viktigaste "muskeln", den mellan öronen, är trots allt vid hyfsat god, intellektuell vigör. Med det kommer man långt även om det fallerar en hel del med minneskapacitet och koncentrationsförmåga.

   Tre vunna ronder på bara några veckor, först OP Pohjola, sedan The Little Shrink of Horror och nu detta, är ju inte så illa pinkat av en ensamseglande, gammal tant :o)

   Nu återstår ännu att få rätsida på missförhållandena inom FPA, sen börjar jag bli relativt nöjd ;o)

   Radera
 2. Kors i Kapernaum! eller hur det nu heter...
  Grattis till delseger numro 3!

  Saija

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha! Du, om någon, ska också ha en eloge, med tanke på hur många och långa litanior du fått utstå under åren som gått. För det är ju tyvärr så, att den här pseudojuridiska hanteringen av sjuka människor får konsekvenser för fler än bara måltavlan själv. Det sliter nog nästan lika mycket på kärleks- och vänskapsrelationer, för att inte tala om vad eventuella barn tvingas utstå på vägen.

   Som jag ser det, är det ett skolboksexempel på det som i Strafflagen rubriceras som "utsättande" och borde därför, om rätt ska vara rätt, föras till tings. Fan vet, om det inte slutar på det sättet innan jag är helt färdig med skiten.

   Radera
 3. Hej

  Vilken karusell allt det där är du har att tampas med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jotack, det har varit snurrigt så det räcker för resten av mitt liv. Ingen har anledning att vara avundsjuk, det är då ett som är säkert! Men trägen vinner - en liten delseger åt gången :o)

   Radera
 4. GRattis till det! Vad man alltid hoppas är att de har lärt sig något samtidigt så historien inte upprepas.
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håhå, nog lär den upprepas alltid, det kan du ge dig tusan på! Så länge det finns pengar att "spara" på att att behandla människor illa, så länge kommer samma sorts behandling att fortsätta.

   Min enda förhoppning är att det ska bli aningen lite bättre med tiden, tack vare den arbetsgrupp som under det gångna året satts ihop av social- och hälsovårdsministeriet. Uppdraget är att förbättra det rådande sakkunnigläkarsystemet i Finland.

   Men stor tilltro till att något ska bli bättre har jag faktiskt inte. Luftslott är lätta att bygga.

   Radera
 5. Ett stort GRATTIS till din seger!!! Hoppas du får lite lugn och ro ett tag nu!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thanks, men något lugn och någon ro lär det inte bli på bra länge ännu. Jag har fortfarande kvar att riva och röja med hur mitt pensionsförsäkringsbolag tycker att de ska bevilja premiebefrielse på frivilliga försäkringar + beroende av vilket utslaget blir, när (om?) det kommer, driva frågan vidare om hur FPA beräknar bostadsbidragen.

   Och så är det ju förstås också den där anmälan till patienförsäkringscentralen som är under arbete.

   Någon vila blir det således inte tal om. Knappt en andhämtningspaus värd namnet :o/

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!