lördag 27 april 2013

Vår ute, vår inne

JAG FÖRVARNADE JU att det skulle bli minst en mobiltelefonpåse till efter den första, och jag är en sån som håller vad jag lovar! Så här bidde den, sött vårblommig:


Den rosa ”blomman” är faktiskt inte virkad, utan en s.k. frivolitet. Jag har aldrig gjort några såna i mitt tidigare liv, men råkade på någon krånglig omväg hamna på en engelskspråkig sida där det diskuterades runt detta (tatting på engelska). Så jag måste ju testa – och det var för­modligen inte den sista blomman jag tillverkade med den här tek­ni­ken :o)

Påsen som sådan ser ut som den gör, eftersom jag bestämt mig för att uteslutande använda mig av korta stumpar av Cataniagarn, som blivit kvar efter andra projekt. Det hela blir m.a.o. lite random design, men det är väl bättre det än att jag slänger fullgott garn i soporna? Gitter man bara fästa trådar kommer man långt med en meter av det ena och en halvmeter av det andra :oD


Den innevarande dagen hade jag egentligen tänkt ägna åt att reda och städa i det som varit mitt kontor på bottenvåningen i ”Rucklet”. Planen är, att jag innan maj är till ända ska kunna slå upp dörrarna för att inomhus ha gårdsförsäljning av dies und das i form av gammalt & nytt, second hand & vintage.

Men gårdagens rugg­väder har idag, till min glädje, övergått i en strå­lande vårdag, så det får allt bli gårdsarbete utomhus istället!

8 kommentarer:

 1. Flowerpower som jag är, så är den bedårande med blomster :) Gillar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att höra och det ska jag tamigtusan vidarebefordra åt Lilla A ;o)

   Radera
 2. Även denna mobiltelefonpåse blev jättefin! Och bra att kunna ta till vara restgarner!
  Lycka till med nya "shopen"!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att tala om restgarner är nog i det här fallet att ta i. Det är verkligen stumpar vi snackar om. Och mycket fästa trådar.

   Nja, nån shop blir det väl inte riktigt. Förr om åren har det körts loppis ute på gården några gånger, så det här blir väl något i den stilen. Med den stora skillnaden att man inte behöver bekymra sig om väderleken eller stå och frysa häcken av sig, om det råkar vara en sån dag.

   Vi får väl se hur det går - och framför allt när det blir av.

   Radera
 3. Det där med att öppna en affär i källaren... Hm.. Jag undrar om det är någon som har sagt det till dig fleeeera gånger...?
  Det är fest ikväll. Tackar tusen gånger för ditt recept på Pannacottan med yoghurt!! Jag låter den stelna lite grann ( då måste man göra den i en stor bytta i stället för portionsformar) och rör ned hackad choklad. Nu prövar jag Marabous nya med lite Dajm i. Mmmmmmmm. Tror jag i alla fall.
  Kantarell Kueen. Om man ska "alitterera".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, inte har jag glömt att du haft samma goda idé för min räkning. Jag skulle ha gjort slag i saken för länge sedan om jag mått som folk. Men nu är det bara att inse, att mer som folk kommer jag inte att må än jag gör idag. Istället gäller det att ta saker och ting i ett snigeltempo, med en liten insats här och en annan där, tills det är uppröjt och anpassat för behovet.

   Kul om du har fått nytta av receptet!! Att röra ner hackad choklad i den låter ju dessutom som en alldeles utomordentlig idé. Gästerna kommer att låta sig väl smaka :o) För visst är det idag det är paartytajm..?

   Radera
 4. Telefonpåsarna är jättefina,men kanske i ungdomars smak.Ens egna barn tycker ibland att det man har gjort är töntigt.Här har vi Aprilväder.Kram

  SvaraRadera
 5. Men en källarloppis är ju perfekt! Tror du jag själv har fått upp öppetskylten till min dito? Nix... Finns alltid en massa annat roligare att göra. Tror jag satsar på att sätta döttrarna i arbete där när de får sommarlov. Bara fem veckor kvar påstår de tills sovmornar veckan lång. Trodde de ja. *moahahahaaa* Mamma har andra planer!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!