torsdag 18 april 2013

From Iceland with Love – alternativ 2

FRÅN ÅRSSCREENING DEN 1 mars till hudläkare den 26:e, för vi­da­re­remiss till öronpolikliniken för operativt avlägsnande var det sagt. Men icke.

En dejt på kirurgiska polikliniken med en gladlynt, humoristisk och syn­barligen mycket kompetent, konsulterande islänning blev det istället. Trevlig att prata med, alls icke oäven att beskåda heller och med en genomsund inställning till sin profession. ”Jag har blivit så gammal nu att jag har lagt av med att försöka uppträda som en auktoritet”, sa han, och vann med det en bit av mitt hjärta.

På köpet tog han sig en bit av vänsterörat också, vilket är priset jag numera får vara beredd att betala för en stunds underhållande sam­varo med någon av det motsatta könet. Ytterligare poäng plockade denne charmante man från sagornas ö när han insisterade på ett återbesök nästa vecka, för att själv få bedöma hur sårläkningen går innan han lämnar Åland för den här gången.

Tja, vad ska jag säga? Det blev liksom kärlek vid första lo­kal­be­döv­ning­en det här, hehe!


14 kommentarer:

 1. Så skönt att höra att du träffat den rätte. När det gäller öron och kirurgi, alltså. Det verkar vara en man som tar tag i saker och inte skjuter dom på framtiden, just som det ska vara. Jag får hoppas att bandaget ser värre ut än såret för nu kan man nästan tro att det mesta av ytterörat har avlägsnats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, han blev ju rätt fast han egentligen var fel, så med tanke på det är jag mer än nöjd med resultatet. Faktum är, att det bara är en yttepytte bit av öronbladskanten som är bortknipsad - jag fick t.o.m. kolla själv i spegel innan det tejpades för. Men öron blöder ganska saftigt, så av den orsaken är jag uppstoppad som jag vet inte vad :o)

   Radera
 2. Ojsan, tur han inte tog hela örat!
  Såg i ett tidigare inlägg att du kunde hitta vilka som besökt din blogg - jag har ju alltså ingen aning om vad man trycker på för knappar för att kunna se det, det hade varit roligt att kunna det. Jag får luska!
  Men du har i alla fall en riktigt, riktigt trogen besökare i det IP numret! Måste känns skönt!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ang. örat: se ovan.

   Ang. IP-koll: du behöver en statistikfunktion som visar IP-nummer. Var IP-numren hör hemma kan du därefter checka via en s.k. trackingfunktion, som finns lite överallt på nätet. IP-tracking är ingen exakt vetenskap, men när det gäller myndigheter och organisationer har de i allmänhet namngivna servrar, som fw.alandiabolagen.com.

   Radera
 3. Det låter som en trevlig karl! Men vilket enormt omplåstrande! Drog han ens åt tejpen så att du fick en liten ansiktslyftning? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, som du kan se på bilden hänger hamsterkinderna kvar på sina tidigare platser. Att jag inte tänkte på det, när jag nu en gång hade chansen! Det får väl bli något för återbesöket ;o)

   Radera
 4. Kärlek på lasarett kom i tankarna.Kramar till er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! I wish! Liksom alla sympatiska karlar är också denne man noggrant ringmärkt sedan tidigare ;o)

   Radera
 5. Tack för hjälpen, jag ska traggla mig fram i IP världen någon dag när jag känner mig särskilt inspirerad, det kommer sådana där ryck ibland, men inte så ofta.

  Jo, jag såg allt om örat. Och det var inget kärleksnafs, eller vad det kan kallas?!! Hoppas inte du har ont. Och att det kommer något gott ur det. Inte ur urat, men ur provet, alltså, något som är bra för dig.....nu slutar jag!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. *fniss* Nädu, så hårdhänt påtuggning att brosket tittar fram kan knappast rubriceras varken som romantiskt eller passionerat ;o)

   Med allra största sannolikhet har den nya pigmentförändringen avlägsnats "i onödan". De två nevus som plockades i slutet på mars var i alla fall helt godartade, så det är ju alltid något, va? Men som anglosaxarna säger:»Better safe than sorry!»

   Radera
 6. Så trevligt, att träffa på en trevlig läkare, som man får förtroende för!
  Håller tummarna för att det det blir ok med örat!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, alla sympatiska medicinare man träffar bör man vårda ömt, men dessvärre är den här inte någon fast del av den instabila vårdkonstruktionen här på ön. Synd. Mycket synd!

   Tack för tumhållandet, vännen min ♥

   Radera
 7. JA, vad får man inte offra för kärleken. En bit av sitt hjärta har jag hört att man kan bli av med men aldrig en bit från örat.Jag hade en trevlig läkare en gång. Han tittade fram mellan mina ben och berättade att han snart skulle skriva sina memoarer och redan hade titeln klar. "Mitt liv i underlivet" skulle den heta.Tyvärr blev han sjuk och hann aldrig skriva denna avslöjande bok. Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den gynekologen skulle jag ha gillat! Skarpt :o) Mer humor till vården, det är mitt motto.

   Fast jag är fullt medveten om att det finns gott om människor som inte uppskattar en alltför familjär och skämtsam doktor. Nej, minsann! Lite auktoritär ska han allt vara, annars inger han inget förtroende.

   Till den gruppen hör jag inte. Jag har nämligen så där per se lite svårt för auktoriteter ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!