onsdag 17 april 2013

Rollin’ down the river

LIVET ÄR EGENTLIGEN inget annat än en ändlös räcka med val. Det blir många ”Ska jag välja hötappen till höger eller den till vänster” ... ”Ska jag se det från den mörka sidan eller från den ljusa?” ... ”Ska jag stillatigande betrakta det hela från sidan om eller ska jag agera?” ... och så vidare, och så vidare.

Somliga gör lättvindigt sina val, mer eller mindre omedvetet. Andra li­der av konstant beslutsångest. Inte jag.

Och jag väljer att se framåt. Jag väljer att se att det kommer finväder även efter det lägsta av lågtryck. Jag väljer att inte godvilligt köras över, behandlas nonchalant, få ett otrevligt bemötande eller låta mig utsättas för utstuderade brott mot lag och rätt.

För ser ni, på rullande stenar växer det ingen mossa och att starta ett litet jordskred är bättre än att svårmodigt klafsa omkring i stinkande ävja. För min skull och för din, men mest av allt för min dotters skull, ger jag fanimig inte upp!

Så igår bytte jag till sommardäck på Röda Faran, 23 i år.
Igår planterade jag pelargonsticklingar.
Igår startade jag en ny stickning.
Och imorgon har jag en tid på kirurgiska polikliniken.

Let’s keep on rollin’, shall we?


1 kommentar:

  1. Det händer saker ideligen i livet! Ibland blir man nertryckt ända till skosulorna och ibland känns det som om det tråkiga dominerar.Men konstigt nog när man ser tillbaka är det ändå de roliga minnena som dyker upp först."Ja, jag reser mig igen" sjöng Thorsten Flinck för några år sedan i Melodifestivalen och jag håller med men sänder ibland ändå en tanke till alla de som bara sväljer och tar emot och inte har förmåga eller ork att kämpa.Lycka till på kirurgen!!
    Kram /Kerstin

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!