fredag 19 april 2013

Snyggt jobbat!

I MORSE FICK Lilla A hjälpa till med att pilla bort tejp från fejs och hår. Jag medger att jag var en smula nervös för hur det skulle se ut under det tjocka lagret kompresser. En helt obefogad nervositet skulle det visa sig, för ”isbjörnen” har verkligen gjort ett snyggt jobb!


Förra gången, 2007, var jag hoptråcklad med miljoners små suturer, som var ett riktigt fan att få bort när det var så dags. Den här gången har jag inte en tråd på kroppen, för den isländska planen är s.k. se­kun­därläkning, som innebär att man låter kroppen hela sig själv. Det tar lite längre, eftersom ny hud ska växa in från sårkanterna och från så­rets botten. Fördelen är att man får ett mycket snyggare, knappt syn­ligt ärr än om man snörper ihop ”hålet” med våld.

Nu är det bara att bida sin tid i tre veckor tills PAD-svaret kommer. Om det inte är som det ska, tja, då blir det mera karva av, och förmodligen mera likt ”klippa och klistra” än Body, heal thyself. Men den dagen, den sorgen.

***

Utomhus envisas våren fortfarande med att dröja. Mulet, blåsigt och kylslaget, det är melodin för dagen. Sicken vår det här året, annat kan man väl inte säga? Än så länge är det inget annat än några frusna snödroppar som vågat sticka ut hakan på gården. Det vill verkligen till att det tar fart nu, om saker och ting på ynka tio dagar ska hinna fatt noteringen för den 29 april ifjol.

Men nu ska vi inte hänga läpp! Jag får sticka färdigt en bullig tre­kants­scarf av Järbo ”Duo” istället :o) Trevlig helg, hörni!

5 kommentarer:

 1. Örat ser ju jättefint ut! Hoppas att det räcker med denna operationen nu!
  Här är lite grått och blåsigt idag, men ganska ljummet!
  Ha en fin helg!
  Ikväll lyfter jag...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jovars, jag klagar inte :o) Faktum är, att jag föreställt mig mera en look av "märkt ren", så det här är nästan snyggt, haha!

   Trevlig resa!

   Radera
 2. Så skönt att ditt öra ser så bra ut. Jag håller tummen att provet är okej.
  Jag säger som Monica ovan, våren har kommit med ljummet väder, MEN, den evinnerliga blåsten vill inte ge sig. Ute har allt satt en väldig fart, man hinner inte med riktigt.
  Mina för några veckor sedan inköpta små pelargonsticklingar växer så det knakar, sex stycken har börjat att blomma så fint i fönsterkarmen. Alltid något att glädjas åt. Annars går det trögt för mig i år, jag har inte sått något, tänker köpa färdiga plantor så småningom.
  I bland får man vara lite bekväm eller lat. :)
  Jag önskar dig och lilla A en skön helg, själv ska jag ha gäster med allt vad det innebär :)
  Kramis "syrran"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra och bra, haha! Men inte så "fransigt" som jag hade befarat. Inte ännu, i alla fall.

   Vet du vad, jag tror jag ska köra samma "lata linje" som du i år. Jag har helt tappat styrfarten efter alla vinterns eländen och orkar inte ens tänka på att röra till det inomhus med sålådor och plantor överallt här i mitt trånga bo. Nej, minsann! Köpeplantor får det bli!

   Och att ha gäster, som du ska, orkar jag inte ens tänka på. Det är vackert så om jag förmår sätta mat på bordet åt Lilla A och mig själv en gång om dagen. Om du visste hur jag saknar mitt gamla, energiska jag ... *suck!*

   Men nu är det vår i alla fall, oavsett hur kallt och blåsigt det än är. Ljuset är tillbaka och det är för mig numero uno!

   Kram tillbaka till både dig och C:t!!

   Radera
 3. Så du är lite på örat...:) Snyggt handarbete av doktorshanden! Kram

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!