lördag 11 maj 2013

Om när territorialgränsen är nådd
eller
”War of The Ants”

I ÅR TROR jag faktiskt att Myrr funkar! Ja, i alla fall på de tre ställen där jag t.v. hittat metropolisliknande bosättningar. Jag studerade igår hur det gick till efter att jag strött ut Myrr vid ingångshålen, och banne­mej, det ser ut som de små liven verkligen kånkar iväg med giftet in till stacken den här gången! Samtidigt känns det hemskt, för myror har förstås ett existensberättigande de också.


Under gårdagen kunde jag även notera att rädisor, rucola, sallat och majrova redan börjat gro i odlingslådorna, så här går det undan i vår­värmen! Men hur det ska gå med frilandsgurkplantorna jag frejdigt planterade ut igår, det återstår att se. Måhända borde jag täcka dem med fiberduk för att de ska ha en chans?

Sen får jag bara erkänna en sak: I’m a sucker for daggkåpa. Som jag kan gilla den växten! Massor av såna vill jag ha i min trädgård! Det vill jag när det gäller liljekonvalj också. Men t.v. får jag nöja mig med att de fåtaliga jag flyttat in har överlevt och står i givakt som rakryggade tennsoldater med sina hårt hoprullade blad.


I en rabatt har det dykt upp en näpen liten primula, som jag ärligt talat glömt bort att jag bar med mig hem från P ifjol. Vad den heter har jag ingen aning om, men vad spelar det för roll? Bilden här under, som är tagen i mot­ljus, ljuger förresten lite, för i verkligheten är den mera åt det djupt rödlila hållet.


Och här har vi det verkliga undret: min magnolia, som mot alla odds överlevde att bli inskottad i vad som kändes som tonvis med snö, har mängder av knoppar! Några grenar fick sig rejält med stryk under vin­tern, men med ”sårsalva” och bandage av gammalt lakan tycks det ha gått vägen :o)


Förresten så klippte jag mina rosor redan i förrgår. Inte för att jag kol­lat om björkarna har musöron ännu, men det kan väl inte vara såå himla noga..? Och igår sprättade jag runt mig Kanankakka, höns­göd­sel, lite random så där. Bättre gödsla utan plan än inte gödsla alls, det är min nya melodi :o)

4 kommentarer:

 1. Myror har vi också problem med här, men mest INOMHUS! Och där vill man ju inte lägga Myrr. Vi har lagt ut myrdosor litet här och där men det verkar inte hjälpa särskilt mycket! Jag dödar massor av myror varje dag - snart ringer jag Anticimex och ber dom komma och spruta...
  Myrr kan man för övrigt lägga under sina liljor för att slippa liljebaggar, visste du det?
  Ha nu en skön helg, kram från mig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, Myrr hjälper mot liljebaggar säger du? Det måste jag testa i år!

   Vad beträffar myrorna utomhus har jag en teori. Ifjol gav jag mig ju inte på dem förrän efter högsommaren, då de var totaaalt ointresserad av allt vad Myrr heter. Men det kanske var för sent på året helt enkelt? De kanske är så, att de ska "matas" genast på våren, efter vinterdvalan? Vi får väl se hur det går.

   Myror inomhus hade vi första vintern i "Rucklet". Men med myrdosor lite varstans blev vi av med dem, även om det tog sin tid. Så ge inte upp ännu!

   Radera
 2. GOd kväll ! Trött i både huvud och resten efter en låååång dag. Den började 04. 20 i morse. Har du lust kan du gå in och titta (lyssna) på P1 Naturmorgon på svenska radion.
  Kram/Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har surfat in på SR och lyssnar i skrivande stund!!

   (Fina bilder på dig också!)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!