tisdag 7 maj 2013

DIY überenkla miniväxthus

FÖR SNART TRE år sedan bloggade jag om ett tips om hur man gör ett miniväxthus av fodralen till några kasserade CD- eller DVD-skivor. Men tro för all del inte att jag fått till något sånt själv. Inte förrän nu, till mina sådder av persiljefrön. Tre fodral går det åt till ett hus, och lite lim. Jag gjorde två när jag nu en gång var på gång.

Bakväggen och taket sitter ihop precis som de gör när fodralet är helt. Bakväggen är fodralets framsida och undersidan blir taket, men man plockar bort den svarta delen som skivan normalt sitter fastklämd på. Taket går därmed att fälla upp om det blir för varmt i lådan.

Växthusets sidor består av två underdelar och dess framvägg av en fram­del.


Men idag får allt sköta sig bäst det kan, för själv är jag till Åbo över dagen för att vid Åbolands sjukhus avporträttera mina sköra ben.

Och om nu någon undrar, så nej, barometern har inte vänt mot vackert väder sedan igår. Och nej, den svarta pricken är inte smuts. Jag borde förmodligen visa upp det för en läkare, men eftersom svaret på det som ”isbjörnen” nyligen norpade från mitt öra inte kommit ännu, så ... ja, jag vet faktiskt inte om jag vill. Det är liksom nog med elände ändå.

5 kommentarer:

 1. Fiffiga mini-växthus! Gjorde inte Pernilla i Trädgårdsonsdag något liknande härom veckan?
  Lycka till idag!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det var hennes mycket större byggprojekt som satte igång mig. Men det hon åstadkom såg mäkta vingligt ut och involverade att man måste skära triangulära bitar, så jag tyckte att jag skulle hålla mig till den enklare funkisvarianten ;o)

   Tack, resan gick bra och själva DEXA-mätningen tar bara fem minuter.

   Radera
 2. Meeeen! Jag har också varit i Åbo hos läkare idag! Vi kunde ha setts ju! Attan också...

  Nå, du hade ju fint väder till sällskap iaf! ;)

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Planet landade 11:30, ettan var inne i stan 7 minuter i tolv, så efter en halvspringande promenad uppför Kaskisbacken flåsade jag in på Åbolands några minuter försenad till min avtalade tid kl. 12. Sen fick jag ändå vänta en kvart, men var trots det färdig redan 12:30.

   Bussen till flygfältet måste jag hoppa på strax efter 15:00, så det blev ju några timmar att slå ihjäl. Jag försökte faktiskt ringa din syster, för jag har som vanligt inte lyckats hålla koll på om hon är på jobb eller hemma. Men eftersom jag inte fick något svar utgår jag ifrån att det är jobbet som gäller.

   Nästa Åbobesök - samma typ av blixtvisit - blir den 30.5, när jag har återbesök på endokrinologiska på ÅUCS.

   Radera
 3. Jag kunde ju ha skjutsat dej. Men.. vi får språkas vid ett annat slag. Syster borde - enligt mina beräkningar - komma på ledigt imorgon. Om nu inte båtjäkeln tänker köra sej upp igen rejält på kajen i nån annan hamn inatt alltså.

  Pipi

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!