söndag 28 juli 2013

När flitens lampa lyser alltför klart

IBLAND KÄNNER JAG mig så duktig att det nästan blir lite äckligt. Att koppla av och roa mig är inte riktigt min starka sida, om jag säger som så. Farbror Luther har mig, min ateism till trots, i ett järngrepp. Det är lite mycket ”En dag då inget nyttigt uträttats är en förspilld sådan” över det hela.

Det händer allt oftare att jag blir riktigt utled på mig själv och ändå hål­ler jag på som en ackordavlönad bäver :o/ *suck!* Som igår. Igår var det lördag. Lördag i juli, på Åland, med evenemang i alla knutar. Och vad gör Ruckelhäxan? Jo, ägnar en stor del av dagen åt gurk­in­lägg­ning! Det är nog inte bara en skruv som är lös. Fan vet, om det inte saknas fästanordningar helt och hållet..?


Och som jag nu hade grävt upp en minimal planteringsyta norrom Glas­palatset häromdagen, så bar det sig inte bättre än att jag sen fick för mig att gå hela vägen. Efter att jag upptäckt att jag i en av mina trädgårdskomposter nu, efter ett antal år, har kanonfin torv att blanda upp min usla sandjord med, ja, då kunde jag bara inte låta bli. Luther igen *suck!*


Men idag blir det klättring. Äppelträden är återigen fulla av vatten­skott, så det är bara att plocka fram teleskopklippare, stegar, grensåg och sekatör. Att det är söndag bekommer mig föga. I det fallet har Luther ingen talan whatsoever.

12 kommentarer:

 1. Åh, vad jag känner igen symptomen. Jag funderar mycket över vad som styr och varför man håller på så in i vassen. För min del är det som om jag bekräftar att jag finns, jag arbetar alltså finns jag. Det som inte stämmer i den ekvationen är att jag inte tycker att mitt lönarbete är så himla kul och hellre står och lägger in gurka, tömmer komposten eller kokar marmelad så det räcker till halva kommunen. Snygga etiketter du gjort förresten, men hur har du gjort med smörpapperet? Ligger det mellan gurka och lock?
  Med bästa hälsningar från Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så är det! Man håller på som en galning liksom för rättfärdiga sin existens och det är ju helt sjukt egentligen :o/

   Etiketten är "äkta Photoshop", så där lurade jag dig allt! T.v. har burkarna ingen märkning alls, för den sortens högst prosaiska målartejp jag brukar använda både på glasburkar och frysaskar visade sig vara helt finito.

   Papperet ligger mellan gurkan och locket, för att förbättra tätslutningen (och därmed vakuumbildningen) så gott det går.

   Radera
  2. Snyggt fotoshoppat! Jag tänkte du hade svart själfhäftande plast och sån snygg vit tuschpenna. Jag brukar når jag har sån penna skriva direkt på burken, snyggt, praktiskt och inga kladdrester efter lim. Men oftast blir det målartejpen här också, ofta blir det inte skrivet alls, då får man överraskas framåt vintern, eller så bjuder man svågern på gammal glögg istället för lingonvodka. Lena

   Radera
  3. Haha! Jo, det kan väl vara lite spänning i tillvaron att inte veta vad för drickbart som bjuds. Hahahaa!

   Radera
 2. Här är en till, som inte gillar att sitta och rulla tummar! Men just nu har vi det nästan för varmt för att göra någonting!
  Din rabatt vid växthuset det jättelovande ut! man får en sådan lust att plantera när man ser så fin öppen jordyta...
  Och så bra att du hittade kompostjord att blanda med!
  Nu ska vi strax åka och titta på sandslottstävlingen på Falsterbostranden. Mellandottern med familj ställer upp i år, så det är extra spännande...
  Ha det så bra, kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mulen men rätt varm är väderleken här för tillfället; perfekt väderläge för att slänga sig runt mellan grenarna, tycker den här lilla apan ;o)

   Sandslottstävling låter kul och jag har för mig att du bloggade om det ifjol också - eller var det kanske året därförinnan..? Hur som haver, så håller jag tummarna för dottern din och hennes familj! Du visar väl bilder senare?

   Radera
 3. Att ta vara på sådant som går att äta i vinter är bara nyttoarbete och får ses med blida och tacksamma ögon. Tänk vad du kommer att känna dig nöjd när du njuter av sommarens gåvor från burkar och flaskor!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jomenvisst, men bara "arbete" och ingen "lek" gör en till slut till en rätt tråkig typ. Men det är klart att jag i höst/vinter kommer att vara nöjd med att jag fått saker i burkar och askar. Dum vore jag annars. Mycket kan jag nog sägas vara, men inte det, hehe! ;o)

   Radera
 4. Tack för att du tar hand om farbror Luther, så slipper jag.Här känns det riktigt lugnt idag. Ska bara göra två sockerkakor till vägföreningens möte i kväll. Sålde dessutom en del halvfärdigt på loppisen i helgen."Det här var ju redan påbörjat" utbrast en dam och undersökte en garnpåse. "Det är liksom mitt signum det" sa jag. "Påbörjat".
  Kram, kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luther är i tryggt förvar hos mig, så räds icke! Smart drag det där, att kränga iväg det man inte fått slutfört själv. Du är inte dum du, Kerstin! Inte du heller.

   Radera
 5. Här är en till som har lite svårt för det där att "bara vila och njuta"!
  Igår t.ex. så var det en massa bilrace på TV, vilket passade bra eftersom man måste ta det lite lugnt ibland.
  Vi hann dock med en prommis med Santos nere vid havet - som tur var - för det kröp i kroppen när man slösat bort en hel dag på att inte göra någonting. Så i morse före åtta rusade jag ut (och Rolle också faktiskt) och klippte en massa gräs - precis innan ett litet regn kom. Perfekt timing och det känns genast betydligt bättre. Gillar inte att vara en latmask.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, tänk att det ska vara en så svårbemästrad konst för vissa, detta att kunna koppla av och vara "lat"! Fast det uppvägs säkert i Den Stora Sammanräkningen av att det gissningsvis finns minst lika många av den andra sorten också ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!