tisdag 23 juli 2013

TILL SALU > Hängande ljusglob
Direkt från formgivaren; YTTERST BEGRÄNSAD UPPLAGA

 
ÄKTA, ÅLÄNDSKT KONSTHANTVERK i form av en hängande glob kon­struerad av galvaniserat hålband och ett antal skruvar och muttrar. Globen är c. 19 cm i diameter och i en inre cirkel ”svävar” en glaskopp som passar för ett värmeljus – eller kanske en liten bukett blommor?

Eftersom globen är ett till 100 % manuellt hantverk och tillverkats i en ytterst begränsad upplaga måste den utan tvekan vara t.ex. den ul­ti­mata presenten till någon som ”har allt”; hård, men mjuk till form­språ­ket, och lätt till sitt uttryck trots materialet.


För att se en bild av hur globen tar sig ut tänd, i mörkret: klicka HÄR. Och vill du se hur en vitmålad ser ut klickar du HÄR.

»»» PRODUKTFAKTA «««

Form & konstruktion: © Nina Backlund 2013. All rights reserved.
Vikt: 580 g inkl. ljuskopp i glas
Mått: Ø19 cm, höjd inkl. krok 22,5 cm
Upplaga: 9 st
Lagersaldo: 4 st

Globen levereras utan ytbehandling. Hänger den i ett torrt utrymme behåller den sin råa, galvaniserade karaktär, men utomhus blir den med tiden patinerad av rost. Vill du påskynda rostangreppet lägger du globen i saltvatten eller helt enkelt i havet.

Du kan alldeles utmärkt måla globen själv i din egen favoritkulör, men då måste du först putsa av den med någon form av fettlösande medel, t.ex. Sinol eller T-röd. En värmebeständig färg rekommenderas, ef­ter­som det blir hett uppe vid nordpolen när ljuset brinner. Färg på sprej­burk är det enklaste. Och du, varför inte en fräckt knallröd glob eller en riktigt läcker variant i guld!

Eftersom konstruktionen är av metall blir den varm när ljuset är tänt. För upphängning rekommenderas därför t.ex. en tunn kedja eller nå­got annat värmetåligt. Om du vill kan jag byta ut bulten på undersidan mot en ögleskruv, så att det går att haka ihop två (eller flera) glober med varandra.

Pris: 42 € (+ ev. fraktkostnad)
Mejla mig på stjarnkraft[at]aland.net om du är intresserad
eller shoppa direkt i min Etsybutik.

2 kommentarer:

  1. Hejsan

    Det där blev fint.....dom är lite utav medeltida stil tycker jag.....tuffa.

    SvaraRadera
  2. Mjo, det kan du faktiskt ha rätt i, om det där medeltida. Åtminstone så länge som de är omålade. Det ser helt annorlunda ut med färg på - och framför allt beroende av vilken kulör man väljer. Skoj att du gillar dom, my balls!

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!