tisdag 16 juli 2013

Visst är det tillåtet att sfära

 
NÅ, INTE KUNDE jag lägga band på mig – haha! Har man 25 meter spikband att vara kreativ med så har man. Förutom den första, enbart dekorativa sfären, har jag nu meckat ihop en något mindre, men klart mer avancerad. Den här är nämligen ett fågelbad också, framför allt tänkt mer för småfåglar än skator och kajor, som är de som flitigast frekventerar trådgårdens övriga vattenhål.

Skålen är en lampkupa i plast som jag hittade för en struntsumma på byggreturen. Den har en ungefärlig diameter på 29 cm och häng­er på tre klena bultar i nivå med ”ekvatoriallinjen”. Så här såg badsfären ut innan jag sprejmålade den:


Min tanke var att det skulle se ut som den svävar fritt i luften. Därför är den för närvarande monterad på en 6 mm grov gängstång. Men den lösningen visar sig inte funka så bra, för stången är inte tillräckligt styv, så det hela blir lite svajigt i toppen. Det får allt bli modifiering till en hängande modell istället, men så här tar sig i alla fall det färdiga, svartmålade resultatet ut:


Men med 25 meter spikband kommer man långt! Så när jag nu var igång fick jag för mig att böja till en rad krukhållare också. Krukbandet är sedan fastskruvat på en ribba, som i sin tur är fastskruvad mellan två av de bärande stolparna i trappan upp till min terrass:Ja jädrar, hörni, så katastrofalt kreativ man kan bli när man upptäcker nya material och möjligheter! Och ännu har jag spikband kvar att roa mig med :o) Men kreativiteten har alltid ett pris. När det studsar runt för många idéer under skalltaket har jag lätt för att gå på överväxel. Imorse vaknade jag därför redan vid femsnåret och kunde i våld heller somna om. Inte kul.

Att vara en kreativ filur är kul, men dess baksida är faktiskt mindre rolig :o/

6 kommentarer:

 1. Hej på dej!
  Du är är fiffig du,men de ju inget nytt..
  Dom blev jättefina.Börja tillverka till försäljning...
  Häls Ella  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får sina snilleblixtar som du vet ;o) Fast tillverkning till försäljning blir det inte tal om. Ja, i alla fall inte någon massproduktion. Och fågelbadet går för den delen inte att duplicera så där hur som helst, för det fanns bara en lampkupa att tillgå :o/

   Kul att du gillar :oD

   Radera
 2. Alltså, jag sa det redan som kommentar till din förra "uppfinning", och nu vill jag verkligen poängtera: Släng dig i väggen, Ernst! Dina idéer är mycket snyggare och mycket mer användbara! Så det så.
  Kram, Monica
  P.S. Jag sover dåligt trots bristen på uppfinningar...D.S.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aja baja, nu ska vi inte vara ogina med långe Ernst ;o) Faktum är att karln har en hel del riktigt bra idéer, även om jag emellanåt kan tycka att det går lite överstyr, blir lite väääl av något. Och väldigt god smak har han, det kommer jag inte undan.

   Men visst niger jag och tackar för din uppmuntran, alla Ernstar till trots :o)

   Radera
 3. Man kan bli grön av avund. Både över din kreativitet och din hantverksskicklighet. Men det är klart att även snillen behöver vila emellanåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hantverksskicklighet? Haha! I det här fallet krävs det inte mycket av den sorten bara man har en bra polygrip och en schyst skiftnyckel (eller en fast av rätt storlek). Sprejmålar man behöver man inte ens ha bra penselföring, så där föll t.o.m. den hantverksmässiga biten bort ;o)

   Men visst är det lite kul vad man kan göra av oväntade material?

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!