onsdag 17 juli 2013

Man får ju inte glömma ”pocenten”

 

DET GÄLLER JU att variera sig, så att Livet inte blir alltför enahanda, inte sant? Ifjol blev det körsbärslikör. I år gav min röda vinbärsbuske ett ynkligt helt halv­kilo skörd, så nu kör jag den varianten som om­väx­ling. Bara krusbären mognar ska det nog bli en flaska av dem också.

Annars kan jag rapportera, att det är så torrt så att gräsmattan knast­rar värre än gårdsgruset om man dristar sig till att kliva på den. Igår fick jag t.o.m. lov att vattna mitt ena rabarberbestånd, för stjälkarna hade tappat all stadga och de stora bladen låg som blöta disktrasor utåt marken. Snart bara måste det komma regn, så det blir lite studs i all växtlighet, som nu står i rabatterna och slokar likt ut­ar­be­tade glädjeflickor.

Fast i terrassplanteringarna är det förstås mera liv, för där nänns man ju vattna. Den här närbilden är av en av mina för året nya pelargoner. En namnlös sak, men med ovanliga och söta blommor. Ja, ett namn har den förstås, men i mitt teflonminne lyckades det inte få fäste.


Själv är jag inte mycket att hänga för visning just nu. Det är nå­got med sommar’n som gör att jag alltid mår sämre i muskler, ledband och å skallgungets vägnar. För att inte tala om artrosen på den där jävla lilla punkten i vänsterfoten, som gör så ... grrr... ont att gå på.

Det är väl sen ändå en evinnerlig tur att jag har en förmåga att hålla mig sysselsatt och igång? Annars vore det lätt att helt enkelt säcka ihop i hammocken och bli sittande där från bittida till sent. Men nya idéer och projekt kallar. Mot järnvaruhandeln med linkande raska steg!

7 kommentarer:

 1. Vilken fin blomma på pelargonen! Sådär skir och fin, som jag gillar.
  Och din vinbärsdricka verkar spännande, synd att du bor så långt härifrån...
  Nya projekt? Med spikbandet inblandat, tro?
  Ser fram emot att ta del av resultatet!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den där blomman tilltalar mig både i färg och form. Man blir ju mellan varven lite less på de helt traditionella pelargonerna, så då piggar en sån här spretig sak upp :o)

   Självfallet har jag ett par nya spikbandsgrunkor på gång! Men sen är faktiskt hela rullen med 25 meter slut. Haha! Jag som trodde att jag skulle kunna låta en hel del gå i arv till Lilla A. Bilder på nyskapelserna kommer ganska snart.

   Radera
 2. Hos oss har det inte ens kommit 50mm regn sedan sådden i månadsskiftet april/maj. Det är eländigt! Trådgården har jag nog vatten till men med åkern är det värre. :/

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det helt knas med vädret numera? Även om det är torrt som f*n här på ön är det t.ex. ändå ingen sommarvärme att tala om. En enda kväll hittills har temperaturen varit sån att man kunnat sitta utomhus ännu vid niotiden på kvällen utan att frysa häcken av sig. Så ska det väl inte vara?!

   Låter inget vidare med er torråker :o( Men vad kan ni göra annat än hoppas på att himlen har vett att öppna sig snart. Fast inte i form av ösregn då, utan ett lagom hårt fallande stril, som pågår flera timmar.

   Radera
 3. Här har vi fått alldeles för mycket regn tycker jag skönt med en solig dag som idag.Kram på er

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det har inte gått mig förbi att Norrland har fått allt vårt vatten också. Ur led är tiden eller ur? Eller åtminstone väderleken :o/

   Radera
 4. Här hos oss var det nog blötast i sängarna i natt. Det lät ekivokt, men det var inte roligare än den första tropiska natten. För övrigt är det snart regndansen som gäller innan allt torkar bort. Läste i tidningen i dag om quilling, ett hantverk med anor från 1300-talet. Tänkte på dig då!Man snurrar tunna pappersremsor i olika färger och limmar ihop dem till vackra kort och tavlor. Och så var det pocenten. Försöker hålla den på en obefintlig nivå mellan gästbesöken då den lätt stiger en bit uppåt.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!