tisdag 20 augusti 2013

Före vs Efter


HU, VAD ÄR det där för gammal häxa?! Henne skulle man ju kunna an­vända för att skrämma skiten ur olydiga ungar. – (irriterat) ”Om du inte ögo­na­böj lägger undan din iPhone nu medan vi äter så kommer Ruck­el­häxan och tar dig inatt när du sover!”

Eller varför inte skicka kärringen på en tät, gammal onkel, för att ge den naturliga avgången en hjälpande hand? – (med illa dold för­tjus­ning) ”Syster, syster, det hörs ett entonigt pip från den där apparaten och inte ska det väl vara en spikrak linje på den där skärmen!”

Fast en timme senare hade det blivit riktigt bra, inte sant ..?


Tack, Ella på Asterix Hårservice, du vet hur en rakkniv ska dras du!

24 kommentarer:

 1. Det blev ju jättebra! Hon sopade bort 10 år tillsammans med hårtestarna. Och du, glöm inte att IKEA-konceptet också blev en av de stora världssucceerna!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jadu, visst är det en rätt märklig knorr, att ett långt hår, som förknippas med ungdom, faktiskt får en mogen kvinna att se äldre ut? Under förutsättning förstås, att det inte bärs uppsatt i någon form. Jag är mer än nöjd med klippningen - som de facto inte var en sådan, eftersom Ella skulpterade uteslutande med kniv :o)

   Vad IKEA-idén anbelangar, så tja, Livet har ju funnits här på planeten i så där i runda slängar 2-3,5 miljarder år (det diskuteras visst lite runt den saken). Därmed tvingas man väl ändå medge att DIY-modellen måste sägas vara en funktionsduglig sådan?

   Och precis som med att skruva ihop innehållet i platta paket från Kamprads kollektioner, så lyckas somliga bättre än andra med uppgiften att få ihop Livet. Vissa får det rätt och stabilt vid första försöket, andra får finna sig i att något gick fel vid monteringen; att det inte räckte med tre skruvar av fem och att det bara är att börja om från början. Kanske rentav byta modell helt och hållet, till något lite enklare.

   [Men jösses, så köksfilosofisk man kan bli så här en vanlig tisdagmorgon ...]

   Radera
 2. Det blev jättesnyggt! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men så kul att du tycker det! Jag har varit kortklippt många, många gånger, men det är nog ingen av de tidigare gångerna när jag känt att det varit så rätt att kapa bort längden. Det är förmodligen ytterligare ett tecken på att jag numera är tant fullt ut, men skit samma! I så fall trivs jag ypperligt med att vara det :o)

   Radera
 3. Waw så fin du blev!Du ser inte ut som en dag över 30! Nu är det bara ut å sno ihop det med nån pigg yngling.Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En toy boy menar du ..? Njää, då blir det också lite för mycket DIY över det hela ;o) Men tack för komplimangen :o)

   Radera
 4. Jag hade också tänk börja kommentaren med WOW, men nu snodde ju stickmamman det. Jättesnyggt och så fint det passar dig! Jag förstår att du är nöjd med resultatet. Den enda nackdelen med kort hår är väl att man måste besöka frisören lite oftare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, men du får säga samma sak om du vill, för när det gäller såna saker tål jag faktiskt upprepningar ;o)

   Vad mängden frisörbesök anbelangar, så anser jag vid min mogna - ähum - ålder, att jag har regelbundna sådana innestående så det räcker för resten av mitt liv. Frekvensen har t.v. varit minst sagt låg. Oftast inte mer än en toppklippning en gång om året.

   Så nu ska frisyren hållas i schack med regelbunden trimning. Because I'm worth it!

   Radera
 5. På ren adekvat inhemsk vokabulär...skiiiitsnyggt!!!!

  Steffe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Före eller efter ..? Smaken påstås ju vara delad, så det är väl bäst att fråga, hehe ;o)

   Radera
 6. Otroligt, vad håret (frisyren) betyder mycket för utseendet! Såå snygg du blev!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nånå, måtta med allt! Med det utgångsmaterial som finns att tillgå är det en teknisk omöjlighet att nå upp till nivån "snygg". Men "presentabel" är inte så illa det heller! Och presentabel tycker jag allt att jag blev efter Ellas framfart med macheten :o)

   Radera
 7. Så fin du är, den nya frisyren passar dig perfekt. Jag kan förstå din "tant" ovilja men vad sjutton gör man? Men rätt vad det är sitter man ju där. Kortklippt, gråhårig och småfet, jag talar alltså om mig själv. Kroppen värker, svetten rinner men alternativet är inte lockande heller. Njut av din nya frisyr, gå ut i världen och var stolt över alla år du samlat på dig!

  Allra vänligaste hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, vi får väl enas om, att så länge som sinnet är ungt må väl det kroppsliga förfallet väga lätt i jämförelse? Kortklippt och gråhårig tycker jag låter helt okej, och jag skulle ärligt talat inte ha något emot att vara lite småfet också. På mig vill nämligen inte kilona fastna och det har ingen gynnsam effekt på skrynkelkoefficienten :o/

   Radera
 8. Hej! Du skriver för jä..a roligt ,ett gott skratt förlänger livet siddu,så nu kommer jag att jobba många år till :) Tack för en fin reklam! Ses snart igen,hoppas jag.. :)
  Ut i vimlet med dej nu... Kram Ella.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det låter som jag måste fynda några bra vitsböcker och komma in med dom nån dag när jag har vägarna förbi. För nu när du väl fått knivskära mig får du bannemej aldrig pensionera dig, siddu!

   Men nåt vimmel blir det inte tal om. Inte mer än det jag har mellan öronen mest hela dagarna just nu och det vete fan vad det är som krånglar den här gången. Fast ålderstilläggen är ju vid det här laget så många, att det börjar bli lite svårt att hålla reda på vad som är vad.

   Radera
 9. Svar
  1. Thanks! Jag känner mig faktiskt som en annan människa, rentav som en lite mer tilltalande version av mig själv. Visst är det lustigt hur mycket något så enkelt som en ny frisyr kan betyda i vissa skeden av Livet, inte sant?

   Radera
 10. Det där bidde ju sketasnyggt! Nu liknar du "min barndoms-Nina" igen! :D

  Pipi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lustigt att du säger så, för en annan kompis sedan tonåren sa ungefär samma sak, när jag berättade att jag skulle klippa av mig håret. För henne har min identitet liksom alltid varit som kortklippt. Lustigt säger jag, därför att jag själv alltid sett mig som någon som har långt hår. Så det kan bli, va?

   Radera
 11. Skitsnyggt (ursäkta mitt sätt att uttrycka mig....)! Det är när man ser sådana här bilder som man (läs: jag) tänker, undrar vad jag borde göra åt mig och mitt hår!
  Supersnyggt!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, tack! Och det verkar ju inte bättre än att mycket faktiskt hänger på håret ;o)

   Radera
 12. Vilket lyft!
  Att Gå till frissan är en underbar lyx som jag anser att vi mogna tjejer har rätt att kosta på oss!!!
  Eftersom jag också lät håret växa sig långt under några år så anser jag att jag "tjänat ihop" till denna lyx.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt! Och precis så där resonerar jag just nu, att jag har "sparat ihop" till regelbundna klippningar under alla de år jag inte gjort något annat än fräschat upp topparna.

   Dessutom tycker jag bannemej inte att det ska klassas som någon lyx bara för att vi är kvinnfolk. Inte f-n är det någon som påstår att det är det när en karl går till frisören och klipper utväxten av sig med samma regelbundenhet!

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!