fredag 23 augusti 2013

Orkar ni dra lite till?

FÖR ETT TAG sedan tiggde jag om draghjälp för mitt tävlingsbidrag i en bildtävling anordnad av finska tidskriften Kodin Kuvalehti. Det man kan vinna är en de luxe-kaffemaskin av märket Nespresso, som jag, som den kaffemoster jag är, inte skulle ha något emot att äga – och tack för all välvillig assistans, so far!

Nu har jag skickat in några tävlingsbilder till och räcker därför fram hå­ven än en gång. Så hörni, klicka på respektive bild för att flytta er till dess tävlingssida. Peka sen på fotot där och klicka på Tykkää (svens­ka: Gilla) i bildens nedre, vänstra hörn , så förbättrar ni era chanser att bli bjudna på riktigt de luxe-kaffe hos mig när ni hälsar på :o)

Första bilden deltar i kategorin Mansikkaherkku (svenska: Jord­gubbs­de­li­ka­tess) och är ett collage av bilder av den tårta jag gjorde åt M när han nyligen fyllde 50:


Kategorin för den andra bilden är Lempikori (svenska: Älsklingskorg). Bil­den är tagen i den åländska skärgården och föreställer en korg av pil, som jag faktiskt knåpat ihop med mina egna små fingrar för ett an­tal år sedan, när jag gick en veckoslutskurs i pilflätning:


Den tredje är ur kategorin Auton avaimenperä (svenska: Bilens nyck­el­ring). Röda Farans reservnyckel sitter på en nyckelring med en knop av modellen apnäve, som jag någon gång gjort av s.k. märling (en sorts tjärat snöre):


Visst är det så att man nästan kan känna doften av nybryggt kaffe? Haha!

8 kommentarer:

 1. Nu har jag tryckt på alla tre! Hoppas att det hjälper...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Klickat! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Jag tror att jag kunde gilla nyckelringen men ipaden gör att sidan beter sig helt konstigt. När jag försöker trycka på gillaknappen så laddar den fram nästa bild. Eller är det jag som gör fel?

  Med allra vänligaste hälsningar Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eeh ... inte vet jag. Men din gillning kanske blev registrerad innan sajten flyttade dig till nästa bild? Men strunt samma, hörru! Tack för att du försökte :oD

   Radera
 4. Startade tröskverket mest för att kontrollera min egen kompetens. Nu är det gillat. Kom ihåg att det strulade sist också men då gav jag upp. Håller tummarna!
  Igen-Lena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å, man tackar! Mycket skrik för lite ull, som kärringen sa när hon rakade grisen ;o)

   Radera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!