fredag 13 september 2013

Bloggstrulet

DET VERKAR SOM en del upplever felen jag beskrev igår, andra inte. Men om någon annan än jag råkar ut för samma sak och den här rutan dyker upp:


... så är medicinen lätt att ta. I adressrutan högst upp skriver du https://www.blogger.com, sen fungerar det igen. Skillnaden är alltså att det är ett s efter http, som betyder att det är en secure connection, en säker anslutning.

Och om datorn verkar osedvanligt slö – eller om du ständigt meddelas att Flash har slutat fungera – då skriver du (i Chrome) about:plugins på adressraden. Då öppnas ett fönster med en lista på alla tillägg som är installerade. Där kan du sedan välja att inaktivera dem du inte vill att datorn ska köra.

Det är f.ö. inte bara Chrome som är risig. Själv har jag tydligen en för­kylning på gång, för det jag snyter ur mig är, för att uttrycka det dip­lomatiskt, inte direkt transparent. Men grattis, alltså ... Jag kan inte minnas när jag hade en sån där riktig, grovkalibrig förkylning senast. Det är nog ett par år sedan sist, så mindre än två veckor i ett skol­bib­lio­tek tycks göra susen för den frekvensen.

Idag är det dessutom fredag och den 13:e. Skrockfull är jag i vanliga fall inte, men bara för sakens skull tänker jag vara lite extra vaksam idag ;o) Trevlig helg, hörni!

3 kommentarer:

 1. Det verkar svårt - tur att jag har blogg.se!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Peppar, peppar har inte min Blogger strulat.
  Förkyld har jag inte varit på år och dar, ja inte sedan jag arbetade. Precis som du kom jag i kontakt med hundratals kunder varje dag så det var ju ofrånkomligt.
  Men krya på dig Nina.
  Vi syns
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Puh, då har man klarat av fredagen den 13:e utan större bekymmer.I dag ska jag iväg och äta grillad korv vid nyinvigning av en kvarn, som representant för hembygdsföreningen.Allt ska man då råka ut för! Snyt dig nu och ta det lugnt idag!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!