fredag 25 december 2009

Isigt bara värre

PLUSGRADER OCH TAK­DROPP. Illa. Hoppas det sväng­er, annars blir det pann­kaka av mar­schall­hållarna av is jag satte på infrysning igår. Såg i sä­songs­avslutningen av Äntligen hemma att det gjordes något mot­sva­ran­de, som skulle fungera som ishink för vin/öl. Men hu, vilken onödigt krånglig metod den där Jimmy använde sig av! Med borrning av hål i hinkarna och blompinnar som stöd och allt vad det var.

Så här gör jag. Enkelt, smidigt och hinkarna blir inte förstörda i onödan:
Fyll en större hink med vatten, fem-sex centimeter är lagom. Ställ ut och låt bottenfrysa. Ställ i en något mindre hink, lägg i en rejäl tyngd och fyll upp med vatten runtom. Frys igen. Klart!

En annan grej jag förvånade mig över var förslaget att hälla i glitter för att dekorera ”ishinken”. Det funkar ju inte. Det vet var och en som någonsin gjort något med glitter. Glitter är i allmänhet gjort av metallflingor eller glas; material som är tyngre än vatten. Så vad händer? Jo, det sjunker naturligtvis ner till botten.

Och hörni, varför i jösse namn ”förstöra” den vackra isskulpturen med en massa jox..? Vackrast – och mest estetiskt – är det väl ändå att låta isen vara is och ljuslågan däri stå för dekorationen?

By the way, du glömmer väl inte att ge ditt bidrag till svensk cancerforskning? Klicka på länken i den högra spalten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!