DET HÄR ÄR ett riktigt snabbgodis som inte tar många minuter att svänga ihop. Även om det nu är bara två dagar till julafton hinner du gott och väl få till en laddning eller två. Jag gör alltid en sån här jättesats, men den går förstås lika bra att halvera.
3 dl socker
1 dl vatten
1 tsk malen kanel
Ta fram en bakplåt och klipp till en bit bakplåtspapper som täcker den.
Hetta upp en stekpanna – helst i gjutjärn – och rosta mandlarna. Rör, rör, rör, annars blir de snabbt brända!
Ta en vid kastrull eller en traktörpanna och koka upp socker, vatten och kanel. Häv i de rostade mandlarna och låt dem koka på måttlig värme under intensiv omrörning tills vattnet kokat bort och sockret börjar kristallisera sig.
Dra kastrullen från värmen och fortsätt röra en stund till innan du stjälper upp mandlarna på bakplåtspapperet för att kallna. Sära på dem så att de inte klibbar ihop med varandra.
Låt svalna och förvara kanelmandlarna torrt och svalt i en tät burk.
Snabbt, gott och framför allt billigare än att köpa färdiga i butiken!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!