onsdag 23 december 2009

Pyssel och önskelista


NEJ, NEJ, OCH åter nej! Enligt meteo­rolo­gerna blir det noll­gra­digt idag, den dag då så många ska sätta sig i bilar och trans­por­tera sig till släkt och vänner inför jul­afto­nen. Det kunde inte kom­ma oläg­ligare, eller hur? Så ta det lugnt, ni som ska ut på vägarna. Tagga ner, låt resan ta den tid den tar och ut­sätt inte er själva eller era med­tra­fi­kan­ter för onö­dig livs­fara!

Själv ska jag min­sann inte ut och ratta. Inte mer än det nöd­vän­diga, vilket är en tur in till cent­rum för att in­handla en flaska gott rött till mor­gon­dagens lasagne. Övriga för­flytt­ningar kommer att före­tas till fots. Och nej, jag ämnar inga­lunda hälla i mig en hel­pava i min ensam­het! Som tur är, har jag någon gång för femtio cent hittat en så’n där smart vacuum­pump för vin­flaskor på en loppis. Att det står Alfa Laval på den spelar ingen roll. Den funkar ju.

Sent igår kväll färdig­ställde jag ett jul­hjärta av naj­tråd och lingon­ris. Det senare var jag tvungen att vid nio­tiden på kvällen pulsa ut i skogen med en fick­lampa för att få till­räck­ligt av. För natur­ligt­vis hade jag tidi­gare under dagen plockat för lite, när jag av omsorg om naturen inte tog i till­räck­ligt från början. Nu hänger hjärtat ovan­för soffan i var­dags­rummet och höjer jul­stäm­ningen ytter­ligare ett snäpp.

Nu på morgonen har jag funde­rat på det där med jul­klappar. Fram­för allt över så mycket onödigt det ges och fås. Sällan eller aldrig med sär­skilt mycket om­tanke eller av per­sonlig natur heller, utan mest för att man måste. Fast det är klart, om jag fick önska mig precis vad jag ville så skulle till och med jag få ihop en mate­riell lista, trots att jag i grund och botten har vad jag behöver:

2 kommentarer:

  1. ....och jag som inte slagit in någonting av det där... Månne de kommer tillbaka nu ;-)
    Jag får hoppas på att jag får returnera raffsetet i lila spets och glasskålen med rosa blommor! :-D

    SvaraRadera
  2. Eller kanske byta det mot en skiftnyckel eller nå’t..?

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!