torsdag 1 juli 2010

Stöd Cancerfonden

Insamlingsmålet 15.000 kronor till och med 30 juni 2010 nådde vi inte fullt ut. 2.897 kronor till skulle det ha behövts, så hade vi varit där.
Men till dags dato har vi ändå med gemensamma krafter bidragit med
12.103 SEK
och det är ju inte fy skam det heller!
Insamlingen fortsätter. Har du inte givit tidigare, gör det nu!


Stort tack till Eva Lundqvist för senast gjorda inbetalning,
200 kronor den 29.6.2010!


***

När jag den 19.12.2009 sedan startade denna minnesinsamling hos Can­cer­fon­den i Sverige hade jag högt ställda förhoppningar om många femtiolappar. Efter att ha sett olika evenemang på tv, där folket får ringa eller messa in ett bidrag trodde jag faktiskt att mål­summan på 15.000 kronor var för låg. Tydligen inte, eftersom den fortfarande inte uppnåtts.

Ändå är cancer något som borde engagera ALLA. Cancer gör ingen skillnad på hög och låg, på kungligheter och vanligt folk. Var och en som lever löper risk att bli ett av denna lömska mördares offer, även DU. Utan högklassig forskning inga nya behandlingar eller nya lä­ke­medel!

Personligen undrar jag hur någon kan låta bli att bidra. Det går att ge via sms, betala on-line med kort eller att göra en helt vanlig girering. Själv har jag t.v. skänkt 650 kronor av min magra sjukpension, så nog har väl DU råd med 50 kronor?Den 19.12.2009 blev min vän Peter Lund­mark ännu ett av can­cerns offer. Bara en månad tidigare hade han fyllt 45 år och hans barn, då 11 och 13 år gamla, för­lorade alldeles för tidigt sin far. Sedan dess pågår till hans minne en insamling hos Cancerfonden i Sverige.

Gå direkt till insamlingen genom att klicka HÄR.

Bor du i Finland är det inget hinder att fonden är svensk. Du kan via ditt kreditkort ge ett bidrag, men det går också utmärkt att betala via bank! Använd då följande uppgifter:

Mottagare: Cancerfonden, SE-101 55 STOCKHOLM
BIC: ESSESESS
IBAN-kontonummer: SE0650000000052101012251

Obs! Vill du styra betalningen till den här specifika insamlingen bör du även i meddelandefältet uppge att summan ska adderas till
in­sam­ling­en med ID-nr 2159.

VI HAR REDAN BIDRAGIT:
Jenny A, Kim, Tilde, Alexandra, Lena, Nicke, Sonja, Ulf, per­so­na­len på Hotell Aurum, Per-Åke, Marina, Lin­da, Jonas, Kevin, Pipi, Lilian, Gunnar, Eva L, Roger, Anne­li, Ellen, Klara, Mattias, Peters mamma Aina, Marika, Per, Lars, Marianne, Karina, Anders, Carina, Mikael F, And­reas, Pau­la, Mi­kael O, Isa­belle, Jea­nette, Hol­ger, Am­mi, Jen­ny N, Las­se, Kers­tin, Filip, Sandy och Annacarin.

11 kommentarer:

 1. Hej Nina! Alexandra skall oxå vara med på Kim & Tilde men hennes namn syns inte, vet ej varför för vi skrev in det. Gulligt av min personal att sätta in pengar som dom samlat ihop själv. Marina är min kompis även hon har skrivit på sin blogg om Peters bortgång :,-( kram Jenny

  SvaraRadera
 2. Hej Nina! Det känns så kul att det kommer in bidrag till minnesfonden. Jag kopierade det du skrivit på fonden och la in det på min blogg, hoppas att det inte gjorde något. Hm, förstår inte att vissa namn försvinner det ska stå Klara efter Ellen ( Ellen och .....) Vi ses nästa vecka. Kram Jenny

  SvaraRadera
 3. Läser precis här ovan hos "en annan Jenny" att hon också hade lagt in en liten "blänkare" om detta på sin blogg....Bra initiativ, tycker jag!
  Men jisses....jag (som hon) gjorde utan att kolla med dej först, och det kanske man borde....men TUR att Du tyckte att det var bra...Haha!

  50 kronor HAR faktiskt ALLA råd med!
  Och även om man stödjer på "annat håll" så kan man gott ge en gåva till då och då, tycker jag!
  Lite för var och en men tillsammans blir det snart pengar utav det ju!
  Nu ska jag gå "och jaga" min Gubbe och son att göra samma....Gubben min har redan sagt att "det är väl självklart!".
  Men han kan inte skicka SMS så jag får väl hjälpa honom då....*asgarvar* .....karlar!?!?!?

  Men byta olja på allehande maskiner kan dom!

  Kram på dej och skydda örat!!
  J

  SvaraRadera
 4. "En annan Jenny" här ovan är faktiskt en av Peters systrar, en jätterar tjej med STORT, ja rentav ENORMT, hjärta.

  Du får tacka både Gubben och sonen från tanten på Åland för deras bidrag! Pricken över i:et är att fonden dit pengarna går är svensk, så de kastar inte ens sina slantar i sjön ;o)

  Solhatt à la gammal tantadora är det som gäller på den här adressen sedan ett antal år. Och långärmat och faktor 25. Det räcker med att se ut lite grann som Mr Spock på ena sidan ... Fast för jämviktens skulle borde jag ju låta plastikkirurgen nagga lite på mitt högra öra också, förstås ;o)

  SvaraRadera
 5. Oj....
  Även en hälsning till Peters syster då förstås!
  Usch, stackarn vad hon måtte ha fått gå igenom, tillsammans med resten av familjen då... Ledsamt....

  Bra att Du skyddar dej nu, när du haft en "varning"!
  Och jag tror inte en sekund på att du skulle kunna se ut som Mr. Spock!

  Gubbens sms fick jag iväg, men Sonen har jag inte lyckats hitta än....Kids!
  Men han om någon har ett stort hjärta! DET vet jag!

  Och tjohej va jag e tossig!
  Nu har jag "öppnat" inne på min nya, för heeeela vida världen!
  Jisses vad jag velar hit och dit!

  Stänger den gamla den 30 juni. För så länge ska den finnas där så att fler kanske uppmärksammar sista inlägget där....

  Kram, från "Stigbeeeeerrrrt"

  SvaraRadera
 6. Hallå på sommarlovet!
  Tack för kommentar om mina guldfiskar, 10 cm stora ännu så länge. Jag har haft guldfiskar förut och de gick i dvala på dammens botten och övervintrade. Det viktiga är att vattnet får syre så vi hade vattenfallet på hela vintern. Fortsätt att njuta av sommaren!
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Alltså!! Här skriver jag att du har semester och så bara rasar det ut virkbeskrivningar och recept!!
  Ha en bra sommar. (Jag har bidragit med lite kulor). Annacarin

  SvaraRadera
 8. Semester å semester ... Tanken var nog mest att coola ner lite och inte känna pressen att behöva kläcka ett nytt, fyndigt inlägg vareviga dag. Typ. Och du, tusen miljoner tack för dina 150 kronor till Cancerfonden! Önskar verkligen att fler av mina besökare här på bloggen skulle betala in åtminstone en femtilapp, så du är värd ALL HEDER! En riktigt, riktigt skön sommar önskar jag dig också, bara så du vet :oD

  SvaraRadera
 9. Ser fram emot att min damm blir lite Monet-lik. Nu har två blad kommit upp från näckrosen så det är på gång. Det är mycket pyssel med en damm innan man når rätt balans med växter och djur. Så småningom sköter den sig själv. Kanske måste man gallra bort en del växter som brer ut sig för mycket och fylla på lite vatten om det blir en solig sommar så det dunstar för mycket. Men det är helt klart värt allt besvär.
  Kerstin

  SvaraRadera
 10. Åh, vad jag önskar att jag kunde varit rik istället för då hade jag slängt in resten!!

  Tycker det är så "synd" att Du inte når målet, MEN fantastiskt av dej att ändå lyckas med att få folk att bidra med nära 12.000!!!
  Inte dåligt det heller, minsann!

  Fast nog tycker jag att många är förfärligt snåla när det gäller sånt här!?
  Fattar inte varför man hellre ringer och röstar i melodifestivalen, som sagt....

  Fantastiskt fin gest utav Dej i alla fall, och massor med tankar och varma kramar till Peters Familj förstås!

  Bra jobbat.
  "Stigbert"

  SvaraRadera
 11. Visst är det lite trist att inte nå ända fram.

  Hade JAG varit lite mer stadd vid kassa (vilket man ju inte är som sjukpensionär) hade JAG pytsat in de 3.000 som fattas. Men som du säger: vackert så. 12.000 är också pengar för Cancerfonden. Sen får man väl bara hoppas att det inte sitter någon chef hos dem som försnillar alla kulor som kommer in ... Har af Donner i färskt minne, den skitstöveln.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!