onsdag 30 juni 2010

Trädgårdsminnen från juni
att njuta av i januari

SOM JAG HAR väntat ... Väntat på att mina pioner äntligen ska be­känna färg. Nu kommer de, liksom en del annat som håller inne med sin blomning till högsommaren. Bilderna är tagna i ”Rucklets” träd­gård med min Fuji FinePix F30.

PION
... av en för mig okänd, doftande sort
30 juni 2010


BACKTIMJAN
... en helt ljuvlig liten växt om man tittar nära, nära
30 juni 2010


ROS
... 'Aimable Amie', en underbart söt buskros
30 juni 2010


BLÅ BOLLTISTEL
... i vardande
30 juni 2010


MINNE AV PETER
... studentnejlika, även kallad brinnande kärlek
(Tack Monica, för hjälpen med namnet!)
30 juni 2010


I GRÖNSAKSLANDET
... blommar sockerärtorna
30 juni 2010


... och nu låter jag gräslöken gå i blom.
30 juni 2010


NYA FÅGELBADET PÅ PLATS!
30 juni 2010
Du kan se alla bilder i större format om du klickar på dem.
Och så passar jag förstås på att hälsa Gunilla välkommen i skaran med bloggföljare!

[tags: peony, Thymus serpyllum, Breckland thyme, Echinops bannaticus Rochel ex Schrad.,Blue globe-thistle,]

8 kommentarer:

 1. Inget är som i väntans tider, pionen ser läcker ut, hoppas nu att det inte blir blåst och regn så du får njuta av dem länge.
  Tyvärr har jag inga pioner suck, får se om jag kan bereda plats för några.
  Bolltistlar finns hos mig också, det är fräsiga blommor. Den röda är söt men jag vet inte heller vad det är för en blomma.
  Jag inväntar mörkret, C och jag ska se om vi kan fota i mörkret med min kamera, spännande.

  SvaraRadera
 2. Den röda blomman "Till minne av Peter", är passande nog, Brinnande kärlek" eller "Studentnejlika".
  Fågelbadet ser jättefint ut! Vilken lyx för fåglarna!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Tack snälla:-)Habegäret växer, VILL HA ett fågelbad! Och en omskött trädgård, och ett upprustat "Ruckel" (mitt hus liknar mer villa Villekulla men jag intalar mej att det är charmigt), vackra solstolar... Det är bäst jag går och lägger mig.

  SvaraRadera
 4. Monkan:
  Kan du inte ge dig den på att det lovas regn till veckoslutet! Fattas bara det ... Som du ser har Monica hjälpt till med namnet på den röda blomman :o)

  Hoppas mörkerfotograferingen gick vägen! Antar att det dyker upp tjusiga nattbilder i bloggen så småningom ;o)

  Monica:
  Tack snälla, för hjälpen med namnet! Jag googlade lite efter att jag fått det av dig och upptäckte då att blomman på engelska kallas Maltese Cross. Det kan man faktiskt förstå när man ser på formen.

  Återstår att se om fåglarna gillar sitt nya badkar eller ej. Men solpanelfontänen är i alla fall poppis för dricksvatten :o)

  Gunilla:
  Äh ... Fågelbad kan du fixa snabbt med en säck S30-betong från Byggis (kostar under 7 pengar) och så gör du som min kompis S, frigjuter på marken.

  "Rucklet" är ingalunda färdigrustat. Om du kunde se mitt kök och badrum + alla orenoverade gamla fönster + ja, ett oräkneligt antal andra projekt så skulle du vara mycket nöjdare med din Villa Villekulla ;o)

  Solstolarna ser kanske vackra ut på bild. I verkligheten börjar de allaredan bli i stort behov av ommålning trots att de inte har så många år på nacken. Tips från coachen: måla aldrig med modern akrylatfärg vad än de föreslår i färgaffären! I det skede de f.n. befinner sig kan jag med fog börja benämna dem shabby chic ...

  SvaraRadera
 5. Så fint det blev med fågelbadet!

  Och blommar gör det såååå grannt nu överallt....och DOFTAR!

  Natti!

  "Stigbert"

  SvaraRadera
 6. Vilket fint fågelbad! Nu är det väl dammen som står på tur(?). Här är också rosor och pioner på gång och man får gå flera vändor i trädgården varje dag för att hinna med att se allting.
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Fint blev det,de blå pärlorna å blå kulan helt perfekt.
  Din oranga blomma vill jag också ha,Peter hade ingen hemma vad jag minns.Den liknar lite min nejlikrot.Om det blir frön så skicka mig.Tack för gårdagens kommentar.

  SvaraRadera
 8. "Stigbert":
  Jovars, jag är hyfsat nöjd med resultat. Fast det kunde ha varit lite större, själva badet. Men formen var ju färdig, så det blev som det blev.

  Kerstin:
  O ja, nog skulle jag allt bra gärna vilja ha en damm! Sitter med en trave böcker från bibblan och insuper allt man kan åstadkomma om tid, ork och - framför allt - råd finnes ... *suckar*

  Stickmamman:
  Jodu, nog hade Peter det! Det här är den växt som jag grävde upp en liten, liten planta av senast du var här. Jag ska se om det går att få frön av den, annars får du tåla dig tills den hinner växa till sig så den går att dela. Eller så kommer du hit igen och gräver lite i grannkommunen! ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!