fredag 1 januari 2010

Nyårsaftonen

DET BÖRJAR INTE bra, det nya året. Min bloggrutin är tolv timmar förskjuten, men så går det när sista gästen är kvar ännu vid sextiden på morgonen ...

Gårdagen var annars, i mitt eget tycke, riktigt trevlig, och jag kan bara hoppas att gästerna tyckte detsamma. ”Rucklet” står kvar efter orgien i levande ljus och marschaller, och kvällens enda incident var egentligen ett utspillt glas rödvin; förargligt nog i en stooor fläck på det vackra Mari­mekko­tyg jag hade lagt som duk på vardagsrumsbordet. Dess­bättre har tyget guldtryck på grön botten, så fläcken kanske inte kommer att synas så där extremt mycket efter tvätt. Hoppas kan man väl alltid..?

Här är förresten de utlovade bilderna på nyårsdekoren i form av is- respektive konservburkslyktor:
Till tolvslaget packades skumpa och plastglas i ryggsäcken och vi byltade på oss som inför en expedition till Arktis. Sedan pro­me­ne­rade vi i knarrade snö ner till sjöstranden för att beskåda hur Mariehamns stad på några minuter lyckades bränna iväg tusentals skattepengar upp i skyn med ett fyrverkeri som fick fullmånen att blekna i jämförelse.

Tänka sig, för en gångs skull kom jag ihåg att packa med mig kameran också, och lyckades t.o.m. få några helt okej bilder på spektaklet. Framför allt tycker jag att den här är lite speciell ...


Visst ser det ut som en glad gubbe med ”öga, öga, näsa, mun”? Jag kan inte låta bli att undra över om det var meningen eller om det bara råkade bli så helt by mistake.1 kommentar:

  1. Helt underbara bilder! Kanske du skulle både skriva och fota åt tidningen Åland? Raketerna var fina, även om det sved lite i min plånbok.
    (det tycker jag det kan göra när det är skattebetalarnas pengar som ryker)

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!