onsdag 20 januari 2010

Nu blev det jul igen

NU ÄR DET jul igen! Eller, nä, det är det väl egentligen inte. Men första numret av julklappen från väninnan T, en prenumeration på Allers Trädgård, har kommit! En helt fenomenalperfekt klapp för mig, som inte ens unnat mig något enstaka lösnummerköp. Och så oväntad. Jag är inte bortskämd med att bli bortskämd, så faktum är att jag blev alldeles tårögd när jag förstod vad jag fått.

Det går i grund och botten inte att beskriva hur lyxig jag kände mig när jag hittade tidningen i post­lådan ... Känslan är lite ovan, om man så säger. En annan är liksom inkörd på C5-kuvert med fönster och reklamblad för Hem­glass, solfångare, oumbärliga elektroniska gadgets osv. Så en tidning – bara för mig – är snudd på too much.

Förr brukade jag låna hem äldre ex från biblioteket. Men låne­tiden på tidningar och tidskrifter är onödigt kort, och de opro­por­tionerligt höga förseningsavgifterna har avskräckt mig från vidare hemlån. Därmed har jag i åratal levt i ett tidningslöst limbo, och det har ju gått bra det med.

I det här första exemplaret av tidningen finns det bland annat en artikel om groddning. Det är något jag pysslat med från och till i många år. Mestadels det vanliga: alfa-alfa och mungbönor, soja vid något sällsynt tillfälle. Och nu fick jag så’n lust att grodda igen; solros ... bockhornsklöver ... och vanliga ärtor! Att grodda är billigt och ett oslagbart sätt att året runt hålla sig med näringsrikt grönt. Try it, you might like it.

1 kommentar:

  1. Sådana julklappar är toppen,Det blir ju en ny överraskning varje gång den dimper ner i lådan. Jag lånar en del på biblan men ibland blir jag så förbannad då någon rivit ur precis den sidan som jag är intresserad av. Ofta händer der i mattidningar.
    God kväll

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!