lördag 20 mars 2010

Hej Bygglov!

”Hej Matte, Mija och Willy!

Nu måste ni komma till Åland och hjälpa min mamma! Hon och jag har bott i vårt hus sen 2005 men hon blir ju aldrig färdig med reno­ve­ring­en. Och nu har hon blivit sjuk också och kan inte jobba så mycket mera, så vi har nästan inga pengar fast jag får så himla lite veckopeng.

Mitt rum har hon hunnit fixa och det är väl ganska okej. Men köket och badrummet är hemska. Jag har inte ens kunnat ha ett ordentligt fö­del­se­dags­kalas sen vi flyttade hit för det är för trångt i vårt kök. När mamma försöker vara rolig kallar hon det för compact kitchen. Jag tycker inte alls det är kul.

Och badrummet är så äckligt så det inte är sant. Fast nu är det i alla fall varmt där. Det var det inte dom första två åren.

Sen fyller hon femti i höst och jag vet att hon önskar sig ett växthus så ni kan väl åtminstone fixa ett sånt? Gärna med nånsorts förråd också, för hon gnäller alltid över att det inte finns plats i källaren.

Jag blir snart galen av att mamma aldrig orkar vara med och göra nån­ting kul. Och så säjer hon alltid att hon inte har råd. Snälla, snälla Bygg­lov, kom och hjälp oss så lovar jag att jag ska titta på alla era program!

Hej då från A 13 år

PS. Mamma tycker jättemycket om Matte och brukar säja att en sån borde alla tjejer ha. Men jag tycker bäst om Willy.”


***
Hej och välkommen, Petra!

3 kommentarer:

 1. Hej på dej lilla A!
  Det var ett jättefint brev du har skrivit, men skickar du iväg det inser jag att mina egna chanser att komma med, blir mindre.
  Jag väntar varje dag att de ska ringa, ivriga att komma hit och sätta motorsågen i timmerväggarna för att göra en så pampig entré som hustrun vill ha.

  PS Hälsa morsan att den senaste loggan på bloggen (den som låg ute lörd kl 11.29) är den bästa. I den förra tycke jag ögonen såg så stränga ut;-)

  SvaraRadera
 2. Det är ingen idé att jag skriver till Bygglov, för här gäller en Total-home-makeover. Annacarin

  SvaraRadera
 3. Göran:
  A hälsar att du ska tala om för hustrun att det är mycket viktigare med ett nytt kök åt oss än en ny farstu hos er. Jag är benägen att instämma :o)

  Annacarin:
  *skrattar* Då är det nog inte Bygglov som är rätt, snarare det där ammerikaaanska programmet med den gapiga programledaren. Kom bara ihåg att skriva på engelska, hörru ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!