torsdag 1 april 2010

Totalkorkat

JAG LÄSTE NYLIGEN ett inlägg i en annan blogg som handlade om tvätt­maskins­manke­mang. Ooosökt kom jag att tänka på vad som hände mig vid förrförra flytten:

Det är torsdag. Med mycket möda och stort besvär har två arm­star­ka, manliga bekan­ta kånkat upp min toppmatade AEG Lavamat till det nyrenoverade badrummet i min nya lägenhet. Den ene åtar sig chevalereskt att koppla in den också, så att jag skulle få tvättat redan samma dag. Ett sånt erbjudande tackar man inte nej till.

Glad i hågen laddar jag maskinen någon timme senare och den kör snällt första programdelen. Men sedan är det stopp. Tvärstopp. Inte en droppe vatten släpper den ifrån sig. Fan! tänker jag (och ytter­ligare ett antal otryckbara kraftord), men eftersom jag är en rådig kvinna är det bara att börja felsöka.

Upp med luckan, ut med den sjöblöta tvätten och en genom­rotning av innan­dömet. Inget där som förklarar stoppet.

Nästa steg: upp med rensluckan (efter att ha ägnat en god stund att klura ut hur man öppnar eländet), ut med luddfiltret och ... ingenting där heller som avslöjar vad som är problemet. Hm..?

Efter en timme ger jag upp och ringer en servicefirma, och under över alla under: de kan skicka en kille redan följande morgon!

***

Morgonen gryr, det ringer på dörren och jag styr in servicekillen i badrummet. Fem röda sekunder senare uppenbarar sig densamme i köksdörren, brett leende, och meddelar: ”Det är fixat nu!”

”Redan?!” undrar jag, imponerad över hur blixtsnabbt han jobbat. ”Vad var det som var fel?” Eftersom hans mungipor är hotande nära att mötas i hans nacke anar jag att det är något korkat, och mycket riktigt.

”Blindpluggen på avloppsuttaget under handfatet var inte borttagen före avloppsslangen sattes dit”, svarar han glatt. ”Jag har tagit bort den nu, så att vattnet slipper igenom.”

~~~ RIDÅ ~~~

Sensmoral:
Kolla alltid om det sitter en kork i hålet innan du ansluter en slang, ty det är korkat med korkar i hål!

4 kommentarer:

  1. Varför är det alltid så lätt för hanverkare att veta exakt vart dom ska kolla efter fel?? Det borde ju stå på maskinen vilka möliga fel det kan tänkas vara om det inte kommer vatten, typ ;D

    SvaraRadera
  2. *garvar* Gissar att det är lite "been there, done it" för dom.

    SvaraRadera
  3. Verkar ju korkat att korka igen saker sådär! Hur ska man veta, liksom! :)

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!