fredag 2 april 2010

Påskpyntat

DENNA PÅSK HAR jag inte pyntat något nämnvärt. Det enda jag åstadkommit är att plocka fram och hänga upp vår superfina, tovade påskhäxa. Den har jag inte gjort själv, utan köpt för många, många år sedan av en härlig kvinna som heter Isabel Kvarnfors.


Min fönsterdekoration är dock av egen produktion: äkta, urblåsta hönsägg som jag målat med glasfärg och bränt i ugn. De har upphängningskrokar av järntråd så att man kan haka i dem med varandra och hänga upp så många man vill på rad. På en del av dem har jag limmat pyttesmå glaspärlor i olika mönster. Ett jäkla pill med ett så skört material, men de är faktiskt riktigt läckra! Här kommer några bilder:


Ikväll är jag bjuden till T och hennes sambo på påskmat, så en liten påskpresent ska de få. Vad det är får ni se i ett annat inlägg, för jag kan ju inte riskera att hon kikar in här och får veta i förväg som komma skall ;o)

5 kommentarer:

 1. Du, det var den läckraste påskdekoration jag sett på riktigt länge. Är det tålamod som behövs...Förresten hur kommer man på att man kan måla äggskal med glasfärg och bränna i ugn....??? Bara kan du sän't, eller? Jag blir alltid lika imponerad av sådan handlingskraft.
  Glad Påsk och kram från
  Agneta

  SvaraRadera
 2. Tja, är man som jag inte mycket för överplotter så är det här ett enkelt och stilfullt sätt att få påsk i fönstret. Enkelt att hänga dit, enkelt att plocka bort :o)

  Vete f-n var jag fick idén ifrån - det är flera år sedan nu, men det började med att jag hittade fuskbly på tub. Den första laddningen ägg jag gjorde var "blyinfattade" saker, med jättekomplicerade mönster. Tyvärr har jag inte ett enda kvar; alla är bortgivna eller bortsålda :o(

  Det värsta var egentligen att samla ihop urblåsta ägg. Huva, så mycket ägg jag hade i frysen det året ...

  Himla kul att du gillar äggen!

  SvaraRadera
 3. VIlka konstverk!!! Underbara!

  Själv har jag inte plockat undan gransriset på trappan ens.. Får ta ett ryck med det idag plus att begrava katten, nu när snön är borta och hans tillfälliga boning smält.

  SvaraRadera
 4. Urläckra!
  Bränner du dem i vanlig ugn eller har du en specialugn till det? *nyfiken* :o)

  SvaraRadera
 5. Cornelia:
  Så det blev ändå inte frysen, förstår jag. Då är det nog hög tid att göra något åt begravningsarrangemangen!

  Mildamakter:
  Yes, helt vanlig köksspis. Det tarvas dock lite tillriggning med äggen på pinnar och så, eftersom de inte kan ligga ner när de bränns. Mycket pill innan de är färdiga, men mödan värt :o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!