onsdag 18 augusti 2010

RECEPT > Vanilj- & yoghurtpannacotta


PÅ BEGÄRAN KOMMER här receptet på den vanilj- & yog­hurt­pan­na­cot­ta jag lagade till 2010 års kräftskiva. Receptet, som är för åtta personer, går utmärkt att halvera.



Du behöver:
5 blad gelatin
5 dl vispgrädde
0,8 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3,5 dl turkisk yoghurt

Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar.

Koka upp vispgrädden och sockret under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör ner vaniljsockret. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem också. Låt svalna.

Rör i yoghurten och häll blandningen i glas eller dessertskålar. Låt stelna i kylen minst tre timmar.

Serveras med vad du känner för, till exempel hallon, blåbär och björn­bär är smas­kens.

4 kommentarer:

  1. DET ska jag prova!!

    Slänger mej över telefonen till Gubben som JUST NU är på väg till affär´n!

    Passar bra för i dag får jag ett litet besök av en väninna!

    Kram och tack för tips!!
    Jenny

    SvaraRadera
  2. Vilket lyckat sammanträffande :o) Pannacotta är så himla lätt att göra och blandar man grädden med yoghurt blir det både magrare och mindre "flottigt" till smaken. Vill man inte använda socker som sötningsmedel går det lika bra att blanda t.ex. med flytande honung eller varför inte sylt. Det är bara att frejdigt experimentera! Ibland blir det katastrof, men mellan varven får man till något riktigt lyckat :oD

    SvaraRadera
  3. Hat skrivit ut receptet och skall prova vid tillfälle! Lät ju både enkelt och gott... och ser svårt ut!
    Tack!
    Kram, Monica

    SvaraRadera
  4. Så enkelt och bra recept, jättebra att blanda i Turkisk yogurt. Lägger receptet till mina andra, skall prova det framöver.
    Det blir ingen kräftskiva här på fredag, den stora Malmöfestivalen brakar loss då och ungdomarna vill gå på den. Men det löser sig, augusti är inte slut ännu.
    Jag har vilat jättemycket, så min fot är bra.....nästan. Vi ska försöka komma iväg uppåt landet så fort yngste är på hemväg. vi vaktar hans boning. Ett fasligt vaktande har det varit för oss hela sommaren.
    Jag skickar ett meil senare, så du vet.
    Ha det så gott.

    SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!