måndag 9 augusti 2010

Veckans Vanartiga Vers #17

Våran lastgamla tant från Dals-Ed
på sitt yttersta låg där och kved:
”Då jag ej haft nå’n karl
vill jag nu när jag far
få bli ställ för en velociped.”


***

Denna limerick, och ytterligare 127 stycken, ingår i samlingen ”Limerickar att le åt”, som du kan ladda ner i sin helhet genom att klicka HÄR.

Tycker du att den här var kul och vill roa någon annan? Då är det bara att klicka på det lilla kuvertet med en pil på i slutet av inlägget och skicka iväg länken.

10 kommentarer:

 1. Det är en sport att hitta rimord till konstiga ortsnamn eller andra ord. Vi var några stycken en gång som försökte hitta bra rimord till långhorn. Jag fick till slut ihop någon liten vers med ungefär: "I skuggan av kyrkans pling-plångtorn betade en flock utav långhorn" Men det är kul att använda hjärncellerna.
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Japp, med stigande ålder är det av högsta vikt att dagligen gnugga de små grå på sätt eller annat, så att de inte slår sig till ro med armarna i kors och flegmatiskt inväntar ridåfallet. Alfapetspel, korsordslösning, limerickdiktning och you name it - alla medel är tillåtna för att hålla hjärnkontoret på tåspetsarna ;o)

  SvaraRadera
 3. Haha!! Den va bra!!

  Spelar du också "SCRABBLE" på nätet?
  (Ja, med tanke på ditt svar ovan till "Ölandsvindar"...Hehe!)

  Kram på sej där borta i öster!
  Jenny

  SvaraRadera
 4. Hm, om jag inte missminner mig alldeles med mitt åldriga teflonminne var det jag som puffade dig i riktningen betapet.com och möjligtvis också träningsprogrammet Frank. Fast det kanske inte alls var du? Det kan ha varit nån annan, för jag har ägnat mig åt att "sprida evangeliet" för allt vad tygen håller *haha!*

  F.n. räcker dygnets vakna timmar inte till för on-linespel; trädgården tar så erbarmligt mycket tid den här årstiden. Men när höstmörkret lägrar sig över skärgården och vintern står för dörren, då brukar jag bli på hugget! Vad sägs? Ska vi ta en match eller två nån gång, sen när trädgården gått i ide för säsongen? :o)

  SvaraRadera
 5. Det var den gamla ungmön som dog och begravdes. På gravstenen stod det - Returneras oöppnad.
  Annacarin

  SvaraRadera
 6. Tipsar om Duoditos månadstävling! Också ett sätta att gnugga de små!

  SvaraRadera
 7. Det verkar som om du har "läst ifatt" hos mig. Nu kommer det lite "svar på tal". Flytta vinstockar mitt i sommaren??!!??!!Vad tar du dig till? Sent på hösten!!!!
  Hur du lyckas med att få bönor att INTE gro, är en gåta. Här håller de på att ta över helt och hållet. Jag har några störbönor i min lilla köksträdgård, som håller på att ta sig över till hönsgården bredvid. För att klara det måste de svinga sig cirkus 1,30 för att nå hönsgårdsgrindarna och de skulle lyckas om inte jag hade lyft tillbaka dem varje dag. Vänligt men bestämt.
  Hönsen värper bra och finns HÄR. Välkommen på besök. Det finns en fin husvagn som logi och som kost finns det omelette, kokta ägg, stekta ägg, förlorade ägg, skånsk äggakaka, sockerkaka, hemlagad glass, maränger, cocosbullar och allt annat man kan göra av gulor och vitor. Annacarin

  SvaraRadera
 8. Jo, det var jag som fick tipset om dom där ordspelen.
  Men jag var in där någon gång men fattade inte med en gång och så har jag bara glömt bort det....(;

  SCRABBLE är ju iofs ett "online-spel".
  Men gratis och man behöver inte alls "spela samtidigt" som motståndaren.
  Det finns alltid någon där inne, eller så tror jag poängen räknas ändå....
  Jag spelar bara för att det är skoj och avkopplande. Att vinna är inte det viktigaste.
  Bara mot klockan i så fall!

  Kram och natti!

  Jenny

  SvaraRadera
 9. Annacarin:
  *stönar* Ja, herremingud ... det är olika "bud" hela tiden. Flyttningen blev av därför att en odlingskunnig bekant rådde mig till det; "då hinner stockarna rota sig ordentligt innan kölden kommer". Själv var jag helt inne på att vänta, men följde rådet. Nu får vi väl se hur det går.

  Med vaxbönorna är det helmysko och det måste ha varit något fel med utsädet helt enkelt. Inte är jag någon jordbrukare av rang, men hittills i mitt lilla odlarliv har alltid åtminstone något grott! Jag som sett fram mot kilovis med prima bönor att stoppa i frysen inför vintern :o( Perkele, på ren finska!

  Bodde du inte så infernaliskt långt bort (med tanke på Röda Farans hälsotillstånd) hade jag garanterat tittat förbi för en on site-inspektion av såväl höns som handstatus. Tackar för erbjudandet! :o)

  Jenny:
  Å, så skönt att få kvitto på att minnet inte har rasat helt och hållet under sommaren ;o)

  Betapet.com är inte alls så klurigt som det först verkar. Jag har haft mycket roligt där under årens lopp; spelat en del med min äldsta kompis, som bor långt från Åland, en del med nätnya alfapetbekanta och riktigt mycket mot datorn. Frank laddar man däremot hem och kör på sin egen dator. Det har blivit att använda mer av det programmet det senaste året, för där ingår också en kul finess som du kan träna anagram med. Bra hjärngympa!

  Jag spelar också bara för att det är kul, bra motion för de små grå och lite roligt att försöka slå datorn ;o) Men väninnan långt bort har blivit riktigt biten och reser numera land och rike runt på turneringar. Så kan det också gå.

  Om andan faller på kan du väl ge betapet.com en andra chans? Får du till det "träffar" jag dig gärna där under hösten/vintern! :oD

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!