lördag 14 augusti 2010

Frank Ordmonstret

NÄR DET GÄLLER scrabble (som det heter ”på riktigt”) vill jag dela med mig att ytterligare ett tips: om man saknar motspelare i levande livet men ändå vill spela kan det vara värt att ladda hem ett litet gra­tisprogram som heter Frank.


Med Frank går det bättre att träningsspela mot datorn än på beta­pet.se, eftersom Frank gör vartannat lägg. På Betapet får du inget ”mot­stånd” om du spelar solo, det blir bara din tur igen.

Blev du intresserad och vill börja umgås med Frank? Klicka då HÄR, så öppnas ett nytt fönster.

8 kommentarer:

 1. Det spelar jag inne på King.com och det är också alldeles gratis!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Japp, det finns flera möjligheter att spela on-line, men fördelen med att Frank är att du inte behöver vara uppkopplad i och med att du installerar programmet på din egen dator. Jag har lekt med Frank i flera år nu och är så nöjd med honom, den lille spjuvern :o) Programmet rekommenderas f.ö. av Svenska Scrabbleförbundet.

  SvaraRadera
 3. ska se om jag kan hitta Frank jag med verkar vara en kul typ, fin kärringblogg

  SvaraRadera
 4. Såna killar som Frank ska man dela med sig av ;o) Hoppas du får mycket roliga stunder med honom! Kul att du uppskattar kärringbloggen. Och du, välkommen tillbaka! :oD

  SvaraRadera
 5. Har hittat din blogg ute i rymden. Den tilltalar verkligen mig och jag vill följa dig vidare. Scrabble har varit en favorit hos mig i många år.

  SvaraRadera
 6. GOd morgon

  Jag sparar alla dina tips till fåken viner runt knutarna och vägen är förvandlad till isgata. Bra att ta till då (om inte elen försvinner förstås.För övrigt är det väl sällan man får skratta så mycket som när man spelar alfapet med vänner som ska försöka förklara att suspekta ord verkligen finns.
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Isabella:
  Hoppsansa! Låter nästan som Byggarn kommer att få konkurrens i vinter ;o)

  Ingabritt:
  Hej på dej, så trevligt med ett nytt ansikte! Varmt välkommen ska du vara och jag hoppas att något inlägg då och då faller dig på läppen.

  Kerstin:
  *gäääsp!* Godmorgon, godmorgon! Sista gästerna gick halv fem i morse, så jag är liiite trött. Vaknade som vanligt alltför tidigt och har inte kunnat somna om. Uppe och röjer och diskar istället och klappar mig själv på axeln för den ringa mängd alkohol jag petade i mig igår. Finns de idag som har det värre, kan jag lova.

  Ibland, när andan faller på, brukar vi spela "rappakaljascrabble". Då är det tillåtet att lägga preciiis vilka egenkonstruerade ord som helst, bara medspelarna godkänner ens förklaring av betydelsen. Det bästa ordet hittills är "badavarm" (uttalat med kort a i första stavelsen). Det är så man känner sig när man just har klivit ur ett hett bad eller ur bastun. Klart godkänt! :oD Men under normala partier är det SAOL, och inget annat än SAOL, som har utslagsrösten.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!