fredag 22 oktober 2010

Tillägg till nedan

JAG FYLLER FEMTIO inom en månad och är, liksom min läkare, vid mina sinnens fulla bruk. Då ska det tammefan inte vara upp till någon okänd, pappersvändarmedicinare lokaliserad i Tjottahejti att sitta och spela fia med knuff med mitt liv! Än mindre om denna någon, någon gång i en obskyr forntid, varit verksam inom en helt annan specialitet än det är fråga om.

Om jag var läkare och lagt ner åratal av mitt liv på att specialisera mig t.ex. på psykiatri skulle jag vara mer eller mindre mordbenägen om, låt oss säga, en avdankad barn­specialist gång efter annan sätter sig till doms över min expertis! Hur i hela helvete går ni med på detta, ni läkare?!

Förtydligande parallell:
Om du mot förmodan råkar äga en flådig Volvo, t.ex. en XC90:a, som drabbas av totalhaveri, då för du den sannolikt till en märkes­verk­stad, inte sant? Nåväl, märkesverstadsmekanikern (numera snarare dataoperatören, men dock) diagnosticerar felet och ger dig en re­kom­men­da­tion om vad som behöver åtgärdas. Killen är specialiserad på Volvobilar, så för honom har du gissningsvis fullt förtroende även om slutnotan kommer att bli dyr.

Inte fan skulle du acceptera att försäkringsbolaget där du har din bilförsäkring vägrar låta märkesverkstaden serva bilen! Än mindre gå med på att de kräver att någon sjuttioplussare med en bakgrund som symaskinsreparatör ska få vara den som har sista ordet?

Nä, just det! Det var väl det jag visste. Men när det gäller ens liv och framtid, då ska man visst bara gapa och svälja vilka hårresande på­hitt som helst. Icke, sa Nicke! Det är hög tid att vi som betalar för­säk­rings­bo­la­gens flotta fastigheter och finansierar deras in­ves­te­rings­sand­lå­de­le­kar börjar höja rösten. Upp till kamp, människor!

7 kommentarer:

 1. Efter att ha läst dina fyra senaste inlägg kan jag bara konstatera en sak;
  Var glad att du inte är en häst. Då hade du varit nödslaktad för länge sedan...

  (OBS Detta är skrivet med glimten i ögat)

  SvaraRadera
 2. Tror jag säkert (det om nödslakten alltså). Det finns nämligen klåpare inom det veterinärmedicinska skrået också.

  SvaraRadera
 3. Ta det nu lugnt innan det går en propp. Annacarin

  SvaraRadera
 4. Jag har en hel låda med oanvända gamla 10 ampere säkringar + några saftigare också, så det är nog ingen fara ;o)

  Just lettin' out a bit of steam, see.

  SvaraRadera
 5. Ring en jurist och kolla upp saken. Det är ju tammefan inte klokt det du beskriver!

  SvaraRadera
 6. Kan bara önska dig "Lycka till"!
  Ge inte upp!
  Vad är det värsta som kan hända?
  Stora kramar, Monica

  SvaraRadera
 7. Pipi:
  Den åtgärden har jag nog tänkt på. Men jurister kostar plenty plata, även vid telefonkonsultation. Och juristen på rättshjälpsbyrån är - enligt mina tidigare erfarenheter - inte vatten värd.

  Monica:
  Tack. Mitt svar på din fråga om vad det värsta är som kan hända blir så långt, så jag publicerar det som ett skilt blogginlägg.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!