söndag 16 januari 2011

Vågrät väderlek

LÅNGTRÅKIGT BLIR DET åtminstone inte! Inte med de väderomslag som makterna bjuder på denna vinter. Gårdagens vykortsväder har idag fått stryka på foten för hård vind och horisontellt snöfall en mas­se. Läget är ypperligt för att stanna inomhus och ägna en del av da­gen åt att slut­föra den presentvirkning jag påbörjade igår: en gryt­lapp med älg­motiv.

Vem som ska få den? Nänä, det säger jag inte. Det ska ju bli en över­raskning!


Eller så gör jag som min dotter, som med åren utvecklats till en bok­mal av stora mått. Hon läser och läser och läser, och var i princip hela jullovet försvunnen i litteraturens magiska värld. Jättebra, tycker jag! Lär man sig att älska böcker behöver man aldrig vara ensam. Och vem vet, kanske lilla A följer i storasysters fotspår och doktorerar i litteraturvetenskap med tiden?

6 kommentarer:

 1. Fin grytlapp och söt dotter!
  Här är det grått och trist idag men fortfarande tögrader! Hurra!
  Ha en fin söndag, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Bra sagt. Med en bok är man aldrig ensam och med penna och papper aldrig sysslolös, ej heller med garn och virkkrok!

  SvaraRadera
 3. Här är också grått och snöigt, men mindre kallt än i går. Lider man brist på färger kan man ju alltid gå in på din blogg och frossa bland alla bilder på färgglada alster du tillverkat.

  SvaraRadera
 4. ingersord:
  "Amen!" till det :o)

  Cici:
  Hm, jo, det har väl blivit en del under bloggåren. Konstigt nog blir jag mer och mer färgglad i mitt skapande vad tiden lider; jag var mycket mer "beige" när jag var yngre. Kan det kanske vara en medelåldersrevolt? *haha!*

  SvaraRadera
 5. Hej flitiga du, måste berömma de fina "blompåsarna" du gjort, jättesöta, och nu är du igång med grytlappar. Bra idé, mina behöver bytas ut efter flitigt användande.
  Skall nog göra som du, virka ett par stadiga sådana.
  Det är härligt med färg, jag har också haft en sådan vit-beige period.
  Ha det bra
  Monkan

  SvaraRadera
 6. Påsarna var såå roliga att göra, så det blir säkert fler vad det lider. Men "grytlappar" blir det inte just, bara "grytlapp", i singularis.

  Snart dags för "Morden i Midsomer". Ja, jag måste titta, även om jag tyckt att de två avsnitt som visats av de fyra återstående har varit måttligt bra.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!