söndag 16 januari 2011

MÖNSTER > Söt liten blomma

CICI/BYRACKAN EFTERLYSTE EN beskrivning till de små, enkla blom­mor jag använt för att dekorera t.ex. den här påsväskan. Här kommer således en schematisk beskrivning för hur dessa görs. Håll till godo!

(Klicka på bilden så blir den större.)För olika form på kronbladen kan man istället för kombinationen [4 lm - 1 st - 4 lm] virka [3 lm - 1 st - 3 lm] eller [4 lm - 1 dst - 4 lm] istället. Blommorna får då helt olika uttryck.

7 kommentarer:

 1. Tackar o bockar. Har många små garnsnuttar som väntar på att jag ska göra något av dem. Blommorna är jättefina! Tiden, tiden, var är du?

  SvaraRadera
 2. Hej Nina!

  Har läst igenom din blogg i helgen efter att ha träffat på den med sökordet "drivbänk". Väldigt trevlig blogg!! Jag har handarbetat mycket men inte virkat så nu undrar jag hur du fäster ihop mormorsrutorna? Tänkte det kunde bli ett bra kvällsfördriv under våren när vi är i stugan på Herrö.

  gott nytt år!
  Annika

  SvaraRadera
 3. Gunilla:
  Du, det tar inte många minuter att göra en ensam blomstackare, så nog lär du få åtgång på dina garnstumpar :o)

  Tips:
  Istället för kronblad av [4 lm - 1 st - 4 lm] kan du variera med ...
  [3 lm - 1 st - 3 lm] eller
  [4 lm - 1 dst - 4 lm]

  Blommorna får helt olika uttryck beroende på hur du kombinerar luftmaskor och stolpe/dubbelstolpe.


  Annika:
  Hej, vad kul att du tycker bloggen har något att erbjuda :o)

  Jag virkar ihop mina mormorsrutor undan för undan som de blir färdiga. Då är det egentligen bara den allra första som man gör 100 % klar. De följande virkar man ihop med de föregående under det sista varvet. T.ex. Lucy, men bloggen Attic24, har en bra beskrivning på hur det går till HÄR. Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Här var det snabb service må jag säga. Jag kan tänka mig att de små blommorna kan bli begärliga av de två sondöttrarna 5 resp snart 3.

  SvaraRadera
 5. Tänkte det var lika bra att få det gjort nu, annars skulle det förmodligen aldrig bli av. Flickebarnen kommer säkert att gilla blomstren!

  SvaraRadera
 6. Tack för snabbt svar och bra beskrivning! Var och köpte 20 olika bomullsnystan idag så nu ska det stickas mormorsrutor :-) Passar bra då vi måste åka med Viking från Stockholm till Långnäs på fredag morgon (alla båtar är ju under renovering) och det är många timmar att födriva tiden på. Fast vi börjar nog med en lyxfrukost så att vi står oss när vi ska skotta oss fram till stugan. Fast det har väl smält bort en del snö?

  Annika

  SvaraRadera
 7. Lycka till med virkandet, du hinner nog med en del rutor under båtresan ;o)

  En del av snömassorna har smält, men än finns det kvar så det räcker.

  Trevlig resa, när ni ger er iväg!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!