lördag 5 februari 2011

Det här måste ni testa själva!

ASSÅ, DEN HÄR ”geringsstickningen” är kuul! Man får byta färg hela tiden, antalet maskor på lappen man stickar minskar hela tiden och man får användning för alla restgarnsnystan som ligger och skräpar. Fort går det också, extra fort om man kör rätstickning hela vägen.


Enda bekymret för tillfället är att jag har lite för få färger att välja mel­lan. På dagens to do-lista står därför en sväng in till centrum, för att se om jag på Emmaus eller loppis kan hitta några billiga garner.

Sen ska jag faktiskt offra en slant på en bukett nya tulpaner. Man skul­le kunna säga att den för­ra börjar se lite hängig ut. Typ.

11 kommentarer:

 1. Mer tulipaner åt folket:-) Spännande stickning. Men håller mej till "mormor" ett tag till. Allt gott!

  SvaraRadera
 2. Den där stickningen har aldrig jag gjort. Vet du, jag sålde massor med garn på loppis för ett år sedan, innan jag började blogga. Hade jag vetat att jag skulle få en bloggvän som bara sprutar ut nya ideer hade jag aldrig sålt garnet :)
  Folk slängde sig över garnerna, inte en enda garnstump blev över. På samma loppis sålde jag hemstickade tröjor som jag hade lager på, även de gick som smör i solsken. Men så blev ju några nöjda och glada.
  Hoppas du hittar garn idag.
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Vill testa, har du mönster?
  Maken for och handlade, bad honom köpa nya tulpaner : Näää, blev svaret så det skall bli roligt att se om han köper några!

  SvaraRadera
 4. Gunilla:
  De hade inga tulpaner på City Livs idag :o/ Men jag fyndade på Emmaus 50 % rea istället ;o) Dock inte tulpaner.

  Monkan:
  Det är konstigt det här med restgarner. Såna gånger när jag inte är på jakt, då dräller det av det. Men idag fanns det inte ett enda på något av de tre ställen jag letade. Såå typiskt :o( Men jag har så jag reder mig, även om det hade varit roligt att få med lite fler och lite klatschigare färger.

  4U2!:
  Njä, något mönster har jag faktiskt inte. Jag har snurrat runt i bloggrymden och tittat på sidor som handlar om den här tekniken och på så vis listat ur hur det går till.

  Sök på "mitred squares" och se vad du hittar. Blir resultatet magert får du hojta till, så ska jag försöka få till en lättfattlig beskrivning :o)

  SvaraRadera
 5. Oj vad du var flink på stickorna,det där var en ny grej för mig.sy ihop är ju så tråkigt.
  Här snöar det,kram

  SvaraRadera
 6. Detta bara måste du ge en chans! Inga sömmar att sy ihop, bara några trådändar att fästa. Garnrester har du säkert så det räcker och blir över, det är jag ganska säker på ;o)

  SvaraRadera
 7. Det ser ju fantastiskt ut!
  En liten undran bara: Vad gör du med allt du skapar? Du måste ju ha ett jättelager?
  Ha en skön lördagskväll, kram, Monica

  SvaraRadera
 8. Har massor av restgarner så detta kommer jag att pröva :)
  ha en trevlig lördag.
  Annika

  SvaraRadera
 9. Monica:
  Njä, något jättelager har jag faktiskt inte. Jag säljer åt hugade vänner och bekanta och har saker till salu i en hantverksaffär i stan, men framför allt säljer jag online i min egen virtuella butik på Etsy. Men visst, liite har jag väl i gömmorna också ;o) Bra-å-ha-lager kan vi kalla det; kommer väl till pass när man plötsligt blir tvungen att hitta på en present åt någon.

  Annika:
  Ja, du om någon lär säkert att ett materiallager att ösa ur ;o) Folk påstår att jag är flitig, men i dig har jag absolut hittat min överman!

  SvaraRadera
 10. Dimper ner på kobben imorgon natt (sön-mån) och stannar till onsdag eftermiddag. Bjuder du på kaffe om man snubblar in? ;)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!