söndag 27 februari 2011

Livets små glädjor

NÄR LIVET KÄNNS fullständigt meningslöst och orken att slåss för sin blotta existens börjar ta slut, då är det bäst att öppna ögonen och för­söka se på allt med andra ögon. Tittar du noga hittar du alltid något att glädjas åt, hur svart det än kan tyckas.


Det kan vara något så enkelt som en knallblå knopp på en gammal bleckburk från en loppis i Jämtland.


Eller en vas med tulpaner, halvvissna och fräscha om vartannat. O­jäm­förlig vardagslyx för en femma!


Något så vardagligt som lite färska frukter på ett koboltblått fat kan skänka glädje. För femtio år sedan var det ingen självklarhet.


Ja, till och med klotter kan pigga upp, bara det gjorts med omsorg och sinne för det estetiska!


Vintern må vara mörk, lång och tung, men jag har tak över huvudet och torrt på fötterna. Det finns de som har det värre.


Och vet ni vad? Precis när jag ska trycka på ”publicera” ger molnen vi­ka för solen!

Nog ska jag överleva en dag till.

6 kommentarer:

 1. Viktigt att lägga märke till livets små glädjeämnen!
  Härligt med din optimism!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 2. Hej

  Ja varken det hemska svarta eller det glädjande vita är något som är evigt. Men på något vis behövs det svarta, just för att man skall uppskatta det vita ljusa.....med sorg kommer glädje med saknad kommer en fortsättning, med motgång kommer medgång och med det svåra kommer det lätta.....allt positivt har behov av det negativa.....om vi inte hade varit trötta på vintern hade vi inte välomnat sommaren....hade vi haft sommar alltid hade vi tröttnat på den......

  Så är det med allt....för mig är det så och för mig är deta livet....ett liv man får stå ut med och göra så bra det går.

  SvaraRadera
 3. Jag hade planerat för att sitta i solen idag det var ju så fint igår.
  Men det fick jag inte för det blev ingen sol.I morgon ska det bli.
  Tulpaner är så fina.

  SvaraRadera
 4. Det gäller att ta tillvara livets små glädjeämnen annars kanske man blir helt utan för dom stora är det glest emellan. Den där knoppen var verkligen något att glädjas över. Ja det andra också förstås, men knoppen blev min favorit.

  SvaraRadera
 5. ...det är de små små detaljerna som gör det....

  SvaraRadera
 6. Jag brukar säga att man får plocka pärlorna i tillvaron och samla på dem.Jag ser att du är inne på samma spår.Själv har jag en glad dag idag. Jag har maskat av vid tån på andra sockan.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!