Men nu är de i alla fall i trygghet här hemmavid igen och sin vana trogen förde de med sig några små presenter åt tanten i ”Rucklet”, hon som själv aldrig kommer sig ut i världen.
En alldeles äkta muskotnöt att riva till vitsåsen!
40 %-ig rom från Antigua! Sannolikheten är dock hög att den kommer att ta en omväg via något bakverk före den hamnar i lilla maggen ;o)
En fröbalja från tamarind och ett par frön från vad de kallade sweetsop, Annona purpurea, vad nu det kan vara. En medlem i familjen Annonaceae är det i alla fall och släkt med cherimoya, Annona cherimola. Frön från den sistnämnda plockade jag själv med mig från Madeira och har just sått dem.
Vad vacker muskotnöten var.
SvaraRaderaCherimoya förknippar jag verkligen med Madeira. Har köpt det många gånger där. Och innehållet i flaskan kan du använda både när du är förkyld i teet och annars.Allt passar att hälla över glass som vi brukar säga. Vårt glada kompisgäng blev nästan lite berusade av "marinerad" fruktsallad en gång.
SvaraRaderaKram på dig!
Kerstin
Goda vänner är en gåva i sig!
SvaraRaderaMuskotnöten var ju som ett smycke....inte kan du riva den!
Stickmamman:
SvaraRaderaJo, visst är den fin?
Kerstin:
Det ska bli riktigt spännande att se om de här två olika sorterna Annona blir något här hos mig!
Du, nog är det väl tur att vi är inne på en glassätarlinje här i "Rucklet" just nu? För jag håller med er: allt (nästan) passar till glass! Vaniljglass med punsch över är t.ex. jäkligt gott :oD
ingersord:
Som tur är fick jag två nötter. Den ena att använda och den andra att spara - om jag vill. Och det vill jag. Dessutom går det åt så försvinnande lite i matlagning att EN nöt räcker hur länge som helst.
Härligt med så fina väl genomtänkta presenter!
SvaraRaderaAbsolut! Det behöver sannerligen inte vara guld och ädla stenar för att en gåva ska bli uppskattad :o)
SvaraRaderaVilka spännande presenter! Det märks, att dina vänner känner dig väl!
SvaraRaderaOch du kommer väl ut i världen!
Var det inte du, som var på Madeira alldeles nyss...
Ha det så gott, kram, Monica
Jodu, de känner mig mycket väl :o) Och jovars, nog har jag väl rest jag också. 1986 var jag till franska rivieran, 2005 var lilla A och jag en vecka på Mallorca i maj och november 2010 var jag som sagt på en "vuxenresa" till Madeira. En riktig globetrotter, det är var jag är ;o)
SvaraRaderaVilka fina presenter! Muskot går åt ganska mycket i vårt hem. Den är dessutom vacker när man rivit den, med sin fina marmorerade yta. Men den kan verkligen stå modell till ett vackert halssmycke.
SvaraRaderaHa! Jag har varit utomlands många många gånger.och då har det ju varit till Åland.En till två gånger per år.Fast när det blir nästa gång det vet jag inte.Nu har jag ju inte min son längre.Sorgligt.
SvaraRaderaJag skulle just påpeka något om att "inte komma ut i världen", men det har du ju redan fått dig till livs. Jag har muskot i mitt tunnbröd. Muskotnarkomani är känt, men man behöver ju inte vara så drastisk. Riv lite i en cocnac, så blir det ett milt lugnande medel. Annacarin
SvaraRaderaHaha! Du förnekar dig aldrig :o)
SvaraRaderaJag, som kommit mig ut i världen, kan säkert riva av muskoten i min brandy från Madeira, tror du inte? ;O9