måndag 21 mars 2011

Bloody Monday

ÄNTLIGEN! EFTER EN lång radda år med ”lidande” av att ha ett sköld­körtelhormonvärde som åker ständig berg-och-dalbana har jag fått remiss till en specialist på endokrinologi och tid till densamme den 20 april. Jajamen! Och vet ni vad? Det är tammefan som att ha prickat in en högvinst på Lotto!

Dagen började därför med en uppfriskande promenad till sjuk­hus­laboratoriet ...


... och ett mycket professionellt utfört stick i armen. ”Ta vänstern”, sa jag, ”så jag kan sköta kameran med högern.”


Laboratorieassistenten fyllde inte alla rör, men dock ett flertal. För­utom ett antal analyser av hur min ogina sköldkörtel fungerar ska även min D-vitaminstatus kontrolleras igen. Trots ett kontinuerligt intag av 1.600 IE/dag hade värdet störtdykt från högsommaren till årsskiftet, och därför petar jag för närvarande i mig radikala 2.400 IE/dag och hoppas på förbättring.


So far so good. Men när jag ska få tid hos neurolog, som är den utred­ning som Pensions-Alandia beordrat, det återstår att se. Förmodligen alldeles för nära inpå den 31 maj, vilket är det datum till vilket de i sin outsäääääägliga godhet gått med på att förlänga mitt rehabilite­rings­stöd. Fas 2 av deras successiva, medvetna nedbrytningsprocess kan således sägas ha inletts.

5 kommentarer:

 1. Lycka till med alla provtagningar! Hoppas att du snart får en tid hos neurologen också!
  Uppmuntrandekram från Monica!

  SvaraRadera
 2. Nu ska du se att det blir ordning på dig!
  Tyvärr har jag inte lika positiva vibbar om ditt samarbete(???) med Pensions-Alandia...om nu de har samma strategi som vi har i Sverige.
  Men jag håller tummarna.

  SvaraRadera
 3. Du ska se att det ordnar sig till slut, förstår att det känns jobbigt.
  Ger dig en uppmuntrande kram från norr.

  SvaraRadera
 4. Det är bara att önska dig lycka till, och NÅGON måste väl ha tur men försäkringsbolagen.

  SvaraRadera
 5. Tufft att fota! Jag måste ligga ner, blunda och sticka fram min vänstra arm där man möjligen kan hitta lämpligt ställe.Hoppas nu att hjärnan sänder ut lämplig impuls hos neurologen så han tar emot dig i god tid.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!