fredag 25 mars 2011

Det börjar sina

DET BLÅSTE HALV orkan hela dagen igår. Dåligt läge för vedkapning och huggning, så jag höll mig inomhus. Därför kan jag nu visa det se­naste alstret jag knåpat ihop av min restskatt! Det är inte mycket kvar i den lådan nu, på sin höjd så det räcker till ett par sockor i barn­stor­lek.

Väskan har en oval botten virkad av jutesnöre. I övrigt är den virkad med fasta maskor och flera olika nyanser av tvåtrådigt ullgarn. Axel­remmen är av mocka och c. 127 cm lång. Väskan i sin helhet är c 27 cm hög.

Den kommer, precis som det mesta övriga jag tillverkar, att läggas upp till försäljning på i den ena eller andra av mina butiker på Etsy.

Under gårdagseftermiddagen snokade jag runt lite i min ateljé. Och baske mig, hittade jag inte en hel hög med lingarnsrester i glada färger ... Därmed nytt projekt på gång igen! Visar senare :o)

***

Briefly in English:
At present I’m trying my best to make something of all the bits and pieces of yarn I’ve accumulated over the years. This time I made a crocheted bag, appx. 27 cm tall. I used jute string for the oval bottom and for the sides 2-ply wool. The appx. 127 cm long strap is made of suede.

As per usual this item will be put up for sale in either of my two shops on Etsy: Stjärnkraft or FinnFair.

12 kommentarer:

 1. Underbar är ordet. Lite indianstuk enligt mig. Jättefin i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Tack för berömmet! Ett visst mått av etnicitet har den faktiskt. Jag skulle vilja påstå att det framför allt är pälsbrämet runt remändarna som bidrar till den saken.

  SvaraRadera
 3. Läcker du är så duktig på allt du hittar på.

  SvaraRadera
 4. Tack för dom orden! Jag gör så gott jag förmår :o)

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte!! Jag tycker jag håller på från morgon till kväll! Du åstadkommer på en dag vad jag gör på ett år.Fast jag lyssnar väl mest på fåglarna förstås.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 6. Nå, nå, nu ska vi inte överdriva, Kerstin! Nog har den tagit aningen längre tid än en dag att färdigställa, den här väskan ;o) Men det gäller ju att passa på också, så länge som jag är någorlunda flink och rörlig i händerna fortfarande. Man kan aldrig veta när det är slutstickat och -virkat. Den dagen är något jag verkligen fasar för :o/

  SvaraRadera
 7. Såå himla snygg!
  Och jag håller med Kerstin, jag fattar inte heller hur du hinner göra sakerna så snabbt, och liksom bara hitta en massa material hemma sådär.
  Det är lite farligt att titta på dina läckra alster, för jag riktigt känner hur "måste ha" begäret väcks.

  SvaraRadera
 8. Haha! Elementär slutledningsförmåga ger vid handen att här i "Rucklet" läggs det mer tid på handens glädje än pedantstädning, fönsterputsning och dylikt. Dessutom har jag doctor's order att pyssla med sånt som jag mår bra av. Av städning och liknande bestyr gör jag det inte ;o)

  Mängden material att tillgå kommer sig av att jag ägnat mig åt "månskenshantverk" i årtionden. Addera ett visst mått av hamstermentalitet så är det lätt att förstå hur det kan vara som det är :o) Men nu ska det göras något av så mycket som möjligt av allt material som ackumulerats under årens lopp! Inte ska lilla A behöva ärva allt detta bråte ...

  SvaraRadera
 9. Den väskan är enligt mitt tycke det snyggaste Du har gjort! jag är grymt imponerad! Menar du, att du "hittar på" mönstret själv? Det är ju helt makalöst!
  Ha en riktigt fin helg och hoppas att vårsolen lyser på dig (här blåste det också igår och idag regnar det...)
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Så glad jag blir för att du gillar den! Och jomenvisst är den en "hitte på-väska". Har man bara rester av material att ta av får man "uppfinna" lite och göra vad det räcker till.

  Ha en toppenhelg du med! Dina solchanser är förmodligen bättre än mina, och här blåser det fortfarande så man får ta i när man ska röra sig mot vinden.

  SvaraRadera
 11. Tjusig och helt i min smak. Härliga detaljer, men oroar mej lite för vilken katta som offrat lite päls...:-D

  SvaraRadera
 12. Hm, det låter allt mer som jag borde överge min hittillsvarande färgglada linje, eftersom alla ni kommenterande damer tycks föredra den här down to earth-färgskalan.

  Någon kattstackare är det inte som fått sätta pälsen till, det kan du vara lugn för ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!