tisdag 28 juni 2011

Jag är tacksam för ...

DET FINNS MÅNGA, enkla saker att vara tacksam för. Därför drog jag den 1 juni igång en 29 dagar lång ”aftonbön”, genom hela alfabetet från A till Ö. Varje kväll ska jag reflektera över något, stort eller smått, som jag har anledning att vara tacksam över.

Hoppa gärna på tåget om du vill och vet med dig att du har saker, fö­re­teelser eller personer i ditt liv som kanske inte fått den tack­sam­het de förtjänar. Det står dig fritt att kopiera bokstavsbilderna och an­vän­da dem på din egen blogg :o)


... ärtor, och då tänker jag framför allt på torkade sådana.

Ärtor, och för all del andra baljväxter också, är ett utomordentligt alternativ när både börs och mage är tomma! Av ett kilo torkade ärtor och en bit rimmad lägg fyndad på specialpris blir det många liter god, nyttig och mättande soppa, som inte ens är särskilt gasbildande om den tillagas på rätt sätt ;o) Länge leve ärtsoppan!

4 kommentarer:

 1. Ja, sedan var ju ärtorna ovärderliga när mina barn var små och gummistövlarna skulle torka över natten. Hällde ärtor i stövlarna som sög upp fukten. Sedan blev soppan bara mer välsmakande. Nej, skojar bara. Stövelärtorna återanvändes år efter år.

  SvaraRadera
 2. Älskar Ärtsoppa!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Gissa vad vi åt till middag i dag. Just det, ärtsoppa. Fast inte hemlagad, däremot utfylld med lite extra skinka eftersom det fanns mycket av den varan i kylen och just nu vill jag inte ha känsliga kylvaror för länge.

  SvaraRadera
 4. Ärtor är mums! Både gula och gröna. Jag tar alltid mycket av. Men vill helst glömma den gången på ett kalas när det serverades en lite halvseg köttbit med sås , potatis och ärter. Jag tog förstås mycket ärter min vana trogen, tog kniv och gaffel och skulle skära av en bit kött. DÅ halkar den j...la köttbiten runt i såsen och ALLA ärterna far ut över HELA bordet. En av alla de gånger då maken tyckte att jag var ytterst pinsam!
  Kram, kram
  Kerstin

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!