måndag 26 september 2011

Hyresgäster på gång..?

IGÅR FÖRMIDDAG SLET jag som ett djur för att lyckas fotografera den täta trafiken i mitt stympade lärkträd. Mängder av småfåglar av alla upptänkliga sorter turades om att med stort intresse inspektera mina holkar både utan och innan.

Jag började med att rigga stativet i köket, men insåg rätt omedelbart att anledningen till att bilderna blev suddiga inte gick att skylla på ka­meran. Försöker man ta skarpa bilder genom dubbelglas, där både in- och utsidan är i behov av putsning, tja, då blir det som det blir.


När jag förflyttat mig ut på terrassen gick det lite bättre, om icke bra. Med full zoom blir det tamigtusan inte skarpt med autofokus, men inte heller om jag byter till manuell fokusering. Antingen är det något fel på kameran eller så är det helt enkelt fotografen som är värdelös :o/


Hur som helst var det en ljuvlig höstdag hela dagen. Utåt efter­mid­da­gen krängde jag på mig ryggsäcken och traskade iväg för att handla. Eftersom jag inte hade mycket att bära bestämde jag mig för att för­länga det hela till en riktig långpromenad. Nästan tre timmar vandrade jag på och några bilder från den turen finns att beskåda på min foto­blogg om du klickar HÄR.

6 kommentarer:

 1. Är det inte litet konstigt att fåglarna är intresserade av fågelholkar NU? Jag trodde att det var mest på våren, när dom har ägg och ungar...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Tre timmar!Då har du ju promenerat för hela veckan på en gång.Det är skönt att passa på när det är fint väder jag gick en runda här idag å det tog 50 min i min takt runt Böviken

  SvaraRadera
 3. Tjo! Vad det var livat i holken ...
  ;D

  SvaraRadera
 4. Trevligare grannar än kärringen du hade "under dig" inne i stan vaa.

  SvaraRadera
 5. Monica:
  Kanhända de kollar in bostadsmarknaden inför nästa ruvningssäsong..? Inte vet jag, men full rulle är det i alla fall alla dagar just nu.

  Stickmamman:
  Och vet du, det var precis 1½ timme för länge, för jag fick ont både i fötterna och ländryggen. Men samtidigt var det skönt att vara ute så länge, eftersom jag inte höll något motionstempo, utan gick och lodade med kameran i näven.

  Anki:
  Japp! Och ännu mer livat hoppas jag det blir på våren :oD

  Sur i Sumpan:
  Jominsann! Värre rugguggla än den kärringen är det svårt att uppbringa :o/

  SvaraRadera
 6. du kanske behöver putsa linsskyddet?
  Det är förunderligt så mycket finesser det finns på dessa systemkameror. På fotokursen i går hann vi lära oss mycket om de olika knapparna och rattarna. En av deltagarna klagade över att hon bara hade engelska på sin display och blev förvånad då jag sa att hon troligen kunde ställa om till svenska. Gissa om hon blev lycklig när kursledaren hjälpte henne att hitta rätta inställningen. Hon hade haft kameran i tre år!

  Fåglarna ser säkert över sin vinterboning. Hos oss brukar dom krypa in flera stycken i samma holk när temperaturen nattetid är bister.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!