fredag 4 november 2011

Det finns alltid anledning att vara tacksam

ÄR MAN INTE skärpt går det åt helvete. Det nyligen mottagna, hor­rib­la beskedet från FPA, Folkpensionsanstalten, om att de räknat fel och ämnade korrigera sig till min nackdel – det som höll på att resultera i mitt livs första hjärtinfarkt – har efter en del diskussion med sagda in­stans ruckats ännu en gång. Och, hör och häpna, det tidigare avi­se­rade återkravet av massor med pengar har med ens försvunnit.

Grunden för deras första ”korrigering” visade sig vara inkomstsiffror tagna helt ur det blå! Bland annat hade jag påförts en påhittad för­värvsinkomst från näringsverksamhet och som ett litet körsbär på top­pen hade de som löneinkomst lagt den ynkliga summa som är min årsinkomst från näringsverksamheten. Det blev lite fel, om jag säger så. Ja, herremingud ... *suckar, stönar, stånkar och himlar med ögo­nen*

Väl uppkravlad ur denna grop nummer X i ordningen kunde jag inte hålla mig: jag har påbörjat en till ”kronbladsvirkning”. Det är de runda innerkuddar jag la vantarna på förra veckan när Emmaus hade halva priset-dagar som ska få nya kläder.


Den stora, till braspallen, är inte färdig. Eller jo, virkningen är färdig, men jag kan inte sy sidostycket förrän herr Miele blivit frisk och tillåter krymptvätt av tygbiten som är vikt för ändamålet :o/

Under gårdagskvällen var det således soffan som gällde. Soffan, virk­ningen och baljvis med honungssötat te, för det är förkylning på gång i ”Rucklet” igen. Lilla A snörvlar och har huvudvärk, så det är bäst att jag motar Olle i grind. Samtidigt måste jag passa på att skicka en stoor tackkram för honungen till Gunilla, för det tror jag nämligen att jag glömt. Och du, Gunilla, det här måste vara den i särklass godaste honung jag smakat på år och dag!!

TACK!


En annan som ska ha tack är ”grannflickan” R, som igår knackade på och förärade mig en påse med tre stora sikar. Efter en vända med fi­lékniven vägde de in på nästan precis ett kilo och betyder hälsosam mat för mor och barn i minst tre dagar. Du skulle bara veta R, hur myck­et det betyder för mig, som bara kan drömma om att köpa färsk­fångad, åländsk fisk i butiken!

TACK!

5 kommentarer:

 1. Jamen så skönt! Nu kan vi "följare" dra en lättnades suck och se fram emot nya, spännande inlägg från dig, lite själviska som vi är.
  Nej, naturligtvis tänker jag i första hand på vilken lättnad det är för dig och lilla A och hoppas att ni glömmer de här bedrövliga dagarna så fort det bara går.

  SvaraRadera
 2. Nyfångad fisk är ju så gott!
  Bra att det reder ut sig för dig.

  SvaraRadera
 3. FPA borde få en fet spark i arselt! Eller flera..

  SvaraRadera
 4. Grattis ännu en gång! Det lönar sig alltid att ifrågasätta höga myndigheters beslut! Bra att du stod på dig!
  Och vilka trevliga grannar du har, som kommer i sådana ärenden!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 5. Åååh sik, så gott!
  Å du ... den gamla klyschan jag drämde till med var inte så dum ändå ...
  Kramen!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!