söndag 4 december 2011

Eftertankens kranka blekhet

DET ÄR LÄTT att vara efterklok och synden straffar sig själv. Ordsprå­ken är många och välgrundade.

Med detta skall förstås att gårdagens promenad i tilltagande stormvin­dar och duggregn, följd av ett sammanbitet dammsugande, inte visa­de sig vara en bra ordination för inflammerade ryggmuskler. Återsto­den av dagen nödgades jag spendera liggande på – alternativt lutad mot – min numera bästa vän, vetevärmaren.

Detta föranleder mig dock att drämma till med ytterligare ett ordspråk: inget ont som inte har något gott med sig. Tack vare denna påtvinga­de stillsamhet rör sig kronbladsvirkningen så sakteliga framåt! Fram­sidan till rund kudde nummer ett är färdig och jag är på god väg på den andra. Baksidorna ska sys av linnetyg, precis som sidostycket på braspallen som inte är sytt ännu.

Beskrivningen till virktekniken hittar du HÄR.


Sen hittade jag faktiskt fyra kilo ekologiska vetekorn längst bak i torr­skafferiet igår. Guldfynd!! Nu kan jag knåpa ihop en liten madrass fylld med värmande vete. Det blir ett mer ergonomiskt alternativ att lägga under ryggen än den nuvarande värmaren, som är långsmal och något för välstoppad. Får jag till det får ni se bilder senare.

5 kommentarer:

 1. Vad roligt att få se ett av dina hantverk igen det blir så snyggt å vilka fina färger.

  SvaraRadera
 2. Ja det var ett tag sen vi fick se något av dina hantverkskonster. Det blir nog ingen kudde för mig, men däremot är jag snart klar med hopmonteringen av rutorna till överkastet och kan börja på kantningen.

  Trist att du ska behöva ha ont i ryggen nu också. Värme och kanske lite muskelavslappnande är nog vad du behöver. Krya på dig och tack för att du la din röst på mig i fotobokstävlingen.

  SvaraRadera
 3. Ryggvärk sucks! Själv nyttjar jag min gamla hederliga värmedyna (eldito) när ryggen protesterar. Den och tigerbalsam "är morjens" som dom säger här i knutarna!

  Krya på dej!!

  SvaraRadera
 4. Kronbladsvirkningen är SÅ fin!
  och du är SÅ flitig!
  Kram, Monica

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!