torsdag 22 december 2011

Julens bildgåta

TILL JULEN HÖR att roa sig med sällskapslekar, så här får ni därför en bildgåta. Seså, gissa nu vad det här kan vara:


Svar:
”En gammal flaska portvin (’kanske odrickbar’), smakprov på hembakt tunnbröd
och en platta mörk choklad åt Lilla A.”


Det var väl inte så svårt??

***

Härriguud, Annacarin! Galna Människa! (Jo, det ska vara ett stort m i början, för detta är en Människa.) Jag är helt mållös – och det ska ni veta, det händer inte ofta.

Och inte vet jag hur jag någonsin ska kunna återgälda detta överflöd, men det får jag grunna på senare. Nu nöjer jag mig med att i all torf­tig enkelhet säga: ”♥Tack!♥ Tack så in i bombens mycket!!” En riktigt, riktigt god jul önskar jag dig, du Karl-Bertil Jonsson i kvinnohamn. Hop­pas kryssningen var till belåtenhet och att du är präktigt mätt och gla’! :oD


PS. Men här tarvas nog min själ lite googling! När det gäller flertalet av ”grönsakerna” har jag nämligen ingen aaning om vad det är – än mindre hur man ska tackla dem ... *rodnar över min okunskap*

6 kommentarer:

 1. Menar du, att du har fått allt detta av någon? Det är ju fantastiskt!
  Vilken Människa med stort M, verkligen!
  Jag ser granatäpple (kärnorna är underbara att ha i salladen), mango, färska fikon (oj, så goda ugnsbakade med litet chèvre i), kumquatz (som äts med skal och allt och är besk-söta, jag älskar dom...), bl.a.!
  NJUT!
  Julkram, Monica

  SvaraRadera
 2. Va!! Finns tomten på riktigt? Eller är det en ängel som har varit i farten?

  SvaraRadera
 3. Monica:
  Ja, vi har faktiskt fått hela detta överflöd i gåva, Lilla A och jag. Det är helt obegripligt. Jag måste nypa mig i armen lite då och då, för känslan är helt overklig.

  Tack för hjälpen med kumquat! Fikon, granatäpple, kiwi, mango och passionsfrukt kände jag igen sedan tidigare (även om den sistnämnda vållade lite huvudbry, eftersom den inte "skruttat till sig" ännu). De övriga är: lichi, rambutan, papaya och något som jag tror heter naranjilla. Lichi har jag bara smakat i konserverad form på någon kinakrog någon gång, papaya brukar jag TITTA på i fruktdisken och såväl rambutan som naranjilla är fullständiga främlingar för mig. Jag vill inte ens nudda vid tanken på vad bara den här biten av alltihop måste ha kostat ... Nä, då får jag extremt dåligt samvete och motprestationsångest, och det var knappast tanken med denna generositet. Väl?

  Cici:
  Japp, Tomten finns på riktigt och bor i Sverige! Man INTE i Lappland, utan bra långt söderut. Med tanke på mängden hade han den här gången förmodligen hjälp av både en och två änglar. Om det inte vore helt emot mina principer skulle det nu vara läge att bli lite religiös. Men där drar jag gränsen. Jag nöjer mig med att vara oerhört tacksam - och flammande varm om hjärtat ♥

  SvaraRadera
 4. Naranjilla? Nu har jag visst köpt något som jag inte känner till själv. Vilken var det? Granatäpplet ska du bara akta dig för att spilla av, för de fläckarna går inte att få bort. Grenadin ( på flaska) är gjord av granatäpplen. Det var faktiskt inte så jättedyrt. Det var ju bara en liten klutt av varje. Det var ju dessutom inte portvinet som jag inte visste om det var drickbart. Det var ju en flaska sekt som jag tänkte att du kunde ha till nyår, men den glömde jag ju! Dessutom glömde jag äggen, men eftersom jag tappade en av kassarna i trappan på båten, så var jag tacksam för att det inte var ägg med också.... Annacarin

  SvaraRadera
 5. Eh, jo, jag tror i alla fall att den heter naranjilla, den där orangegula saken som påminner om tomat. Men helt hundra är jag inte, och ids inte ringa 118800 för att fråga ;o)

  Ah, jag blev så till mig i trasorna att jag i farten lyckades mixade portvinet med sekten. Lessen för den tabben! Men skadan kanske inte är så stor?

  Att granatäpplejuice avsätter svåra fläckar har jag förstahandserfarenhet av sedan tidigare. Men är man försiktig är det såå gott (och extremnyttigt)! Detta är egentligen den enda exotiska frukt jag någon gång brukar kosta på oss på vintern, för då händer det - t.o.m. på dyr-Åland - att det finns överkomligt specialpris i någon butik.

  Sen måste jag bara få klämma in följande: HERREMINSKAPARE, VILKEN UNDERBART, LJUVLIGT, FANTASTISKT, OÖVERTRÄFFAT GOD FÅRFIOL!!! Det är väl från egen "odling", kan jag tro? Jag har aldrig - säger ALDRIG - smakat något så gott. T.o.m. Lilla A, som annars brukar rynka lite på näsan åt "ullkofta", har med god aptit slukat smörgås efter smörgås.

  Med risk för att bli tjatig: tack än en gång! Och ha nu en fin julafton, Annacarin. Du behöver säkert varva ner lite efter ditt kringkuskande med en halv livsmedelshall i bagaget :o)

  JÄKLA STOR ♥JULKRAM♥ TILL ALLA I WESTRAHULT!

  PS. Det var lika så bra att du glömde äggen, för mitt kylskåp är litet och du har redan fyllt det till gummitätningarna. Risken för ofrivillig äggröra hade varit överhängande ...

  SvaraRadera
 6. Den orangegula frukten
  Annacarin (m.fl.) har kastat ljus över mitt fruktbryderi! Den orangegula, tomatliknande saken är sharonfrukt och ingenting annat. Man lär sig nya fakta alla dagar :o)

  Note to self: Kanske dags för ett något mer ingående studium av livsmedelsbutikens diskar med exotiska frukter?

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!