söndag 18 december 2011

Dansglädje i Alandica

TORSDAGEN DEN 15 december anordnade Ålands musikinstitut, ÅMI, dansgala i Mariehamns fina kulturhus, Alandica Kultur och Kongress, som avslutning på höstterminen. Lilla A tränar modern dans för en av skolans duktiga lärare, Elzbieta Söderlund, så det var självklart att både jag och exet närvarade för att njuta av en, som det visade sig, helt underbar kväll.

ÅMI har många danselever i varierande åldrar, allt från riktiga småt­tingar till unga vuxna. Vid dansgalan är de indelade i mindre grupper, som var och en uppför ett skilt nummer med allt från renodlad, klas­sisk balett till modern dans till rockiga rytmer. Kombinerat med läcker ljus­sättning blir det en verklig upplevelse!

Tyvärr är min kamera inte den bästa för fotografering under de ljus­förhållanden som rådde under galan, men tack vare att jag släpat med mig stativet lyckades jag trots allt få några halvbra bilder.


Kvällen var uppdelad i två akter à tio nummer med en 25 minuter lång paus, då den som ville hade möjlighet att förse sig med något att äta eller dricka från Alandicas servering.

Efter pausen var det äntligen dags för Lilla A:s grupp. De dansade till Britney Spears᾿ ”Till The World Ends”, och med bra drag i både musik och dans var publiken verkligen med på noterna och klappade takten. Bra show, tjejer! Ni är jätteduktiga! Och modershjärtat sväller :o)


Nästa dansgala är i slutet av vårterminen 2012.
Gå om ni kan! Det är fri entré.

7 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med ett festligt avbrott i vardagen. Det behöver man! Och klart att ditt modershjärta sväller när du har en så duktig tjej!I kväll är det stor julkonsert i kyrkan här och maken är med och sjunger men jag får nog avstå. Jag vet hur de obekväma kyrkbänkarna känns efter fem minuter när man är fullt frisk så jag stannar nog hemma med mina stygn.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Fina bilder. Detta var min dröm som ung: modern dans!

  SvaraRadera
 3. Kerstin:
  Nyopererad och en långsittning på träig kyrkbänk låter verkligen inte som drömkombinationen. I samma situation skulle jag välja som du, utan tvekan. Maken kan väl dra ett solo för dig hemma i stugan istället..? :o)

  4U2:
  Mja, bilderna är som sagt inte av toppkvalitet, men dansarna var enormt duktiga med tanke på att de faktiskt är amatörer (än så länge)! Skulle jag inte börja ha så ont både här och där skulle jag väldans gärna dansa modern dans själv. Det är såå skönt - och hälsosamt - att röra på kroppen till musik!

  SvaraRadera
 4. Det brukar vara rörande i modershjärtat att se sina duktiga barn utföra sina uppvisningar på vad dom kan å har lärt sig.

  SvaraRadera
 5. Oja! Och varje gång det händer brukar jag tänka: Jaa-a, har jag inte åstadkommit mycket annat bra i livet så är åtminstone det här en sak.

  SvaraRadera
 6. Det ser jättefint ut på dina bilder och jag förstår att det måste ha varit ännu bättre i verkligheten!
  Och jag förstår så väl vad du menar med att modershjärtat sväller - det gör även mormorshjärtan, kan jag meddela...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 7. Det är klart att du är stolt över lilla A, det förstår jag så väl. Man kan bli både tårögd och sitta med ett stort smil när man är på tillställningar där ens barn deltar.
  Det låter som en väldigt trevlig tillställning och att det dessutom är gratis entré gör ju inte ont.

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!