torsdag 22 mars 2012

Rivstart

HÄPP, HÄPP, HÄPP, nu går det väl ändå lite väl fort?

Jag sådde i fredags, inatt har det redan grott och det är zinniafröna som tagit täten:


Men andra är inte sena att ta upp kampen, för även astrarna har bör­jat lyfta på täcket av såjord och bifftomaterna hänger på de med, bå­de den namnlösa röda och ’Black Russian’.

Det här luktar omskolning lite fortare än jag föreställt mig :o/

Går det lika fort på odlingsfronten hos er andra?

10 kommentarer:

 1. JA, det är likadant här. De första kommer upp innan jag ens fått ner alla i jorden.Snart dags för omskolning och i dag måste jag köpa några fler sprutflaskor för vattningen. Plasten i de gamla håller visst bara en säsong i växthusvärmen.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 2. Hur skulle det vara att slå på stort och kosta på sig en eller ett par såna där tjusiga sprutkannor i metall..? De pryder ju dessutom sin plats! :o)

  SvaraRadera
 3. Det låter så roligt när ni alla som sår pratar om det, men jag försökte så i fjor och det gick inte alls...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 4. Men så konstigt! Hade du kanske för gamla frön eller hade de möjligtvis haft det för varmt? På't igen bara! :oD

  SvaraRadera
 5. JA! Mina tomater som det stod på påsen om att behöver värme och lång tid att gro kom upp på bara några dagar i min svala sal! Nu är de redan 10 cm och jag har ingen aning om hur jag ska tackla dem fram till att jag har växthuset uppe!
  Pipi

  SvaraRadera
 6. Ingen fara! Du vet väl att man när man skolar om kan sätta skrangliga tomatplantor djupare än de tidigare växte? Då utvecklar de nya rötter på den delen av stammen som hamnar under jord och blir på så vis stadigare. Men ställ dem också så ljust du kan utan att de hamnar i gassande sol som bränner sönder dem.

  SvaraRadera
 7. Tack! Det där med sådjupet visste jag inte! De står redan nu på salsbordet nästan två meter från fönstret så de får inte så där massvis med ljus.

  Pipi

  SvaraRadera
 8. Hej

  Det där skottet (2a från vänster) ser ut som om det skulle bli en köttätande stor växt som stor......hehe...vilket gap alltså..haha

  SvaraRadera
 9. Jodå, här växer det så det knakar i fönsterkarmarna. I veckan som kommer skall jag omplantera alla mina tomater i större och djupare plantkrukor. Sen var det väl sjutton om det inte ska bli ordentligt med tomater i år :) av 26 plantor.
  Monkan

  SvaraRadera
 10. Skånegrabben:
  Jominsann, har du inte rätt i det! Huvva ...

  Monkan:
  Hörru, med 26 plantor på uppväxt lär du kunna öppna gårdsbutik till sommaren! Jag hade för många tomater ifjol och då var det väl ändå inte mer än åtta, kanske tio.

  Väss macheten, den kommer att behövas! ;o)

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!