lördag 7 april 2012

Påskigt bara värre ... eller?

DET VAR DEN långfredagen det – och visserligen ser ni rätt: vi hade pizza till middag. Men den var hemlagad och toppad med bl.a. rökt fårkött och fetaost; en riktig påskpizza speziale à la ”Rucklet”, med extra allt.

Den som följt mig ett tag torde vid det här laget vara helt på det klara med att jag inte håller så hårt på traditionerna. Men kolla bara, koka­de jag inte kritvita ägg i lökskalsvatten på morgonen? Och, se på tu­san, har jag inte dekorerat dem också! Om än en smula okonventio­nellt.

Dessutom pryder såväl påskhäxa som målade ägg vårt köksfönster, så vi är ändå inte helt förtappade, Lilla A och jag ;o)

Ett litet bildcollage från långfredagen i Rucklet.
 
Sjunger för Annacarin:
”... och fåret vara skall till påska!”

Men detta var definitivt den sista påsen ... tror jag, hehe!

[Klicka här för att gå till inläggets början.]

5 kommentarer:

 1. Här får alla gästerna själva måla ägg och sen är det spännande att se vem som väljer det ägg man själv målat...
  Annars påskpyntar vi inte särskilt mycket!
  Ha en skön påskafton, kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vilken mysig helgtradition! Vore min familj större än bara vi två är det där vara något som jag skulle gilla :o)

  ♥-påskkram till dig och hela familjen!

  SvaraRadera
 3. Själv ligger jag mest i sängen (hostar som en gammal rökare) men min lilla fröken på 4½ har dekorerat huset med diverse påskpynt. T.o.m. i badrumsskåpet stod det en tupp igårkväll och nästan skrämde ski**n ur mej när jag öppnade och letade efter min tandborste.

  Annars är vår påsk rätt stillsam. Pascha is a must men utöver det så tar vi mest lugnt och slappar. Kokta ägg blir det väl men inte ens nån speciell middag.

  Gla´påsk på er!

  SvaraRadera
 4. Åå ... pasha har jag inte gjort på flera år nu. Gud, så gott det skulle vara ... Men det får bli memma istället. En sjuhundragramsriva väntar i kylskåpet till efterrätt idag. Efter den högst prosaiska korvsåsen med potatismos, som vi ska ha till påskaftonsmiddag. Fast korven är nitritfri och har ett köttinnehåll på 78 %, så det är inte riktigt bara sk** :o)

  Stackars dig, som är pippisjuk till påsk :o( Hoppas verkligen att det bara är en snabbt övergående förkylningsbobba och ingen riktig influensaelaking!

  Gla´ påsk på dig/er också!

  SvaraRadera
 5. En segdragen jäkel är det. Vi är fyra nu i huset som varit mer eller mindre sjuka i över två veckor. Men det ska väl gå över snart. Hoppas jag iaf!

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!