söndag 1 april 2012

Slutet är nära

IGÅR SABOTERADE MIN bärbara dator min morgon – ja, faktiskt hela min lördag – genom att tjurigt meddela: ”Fan Error”, och först efter en god stunds astmatiskt väsande, vinande och gurglande hosta igång.

Jahapp, the end is closer than near, konstaterade jag, minst lika sur som ThinkPadden. Sen var det bara att brygga en dubbel sats mor­gonkaffe och utan desto mer fördröjning skrida till verket. När hård­varan låter som den varvar motorerna för att skjuta sig själv ut i uni­versums oändlighet är det hög tid att rädda vad som räddas kan!

Detta tog hela den ljusa delen av dagen i anspråk, för jag hade ju in­te riktigt färdigsållat bland alla gigabyte bilder som ackumulerats på hårddisken under framför allt 2011.


Nåväl, utåt eftermiddagen skulle jag baka frallor. Då märkte jag till min fasa att även min KitchenAid börjar låta konstigt! Lite så där grus i ma­skineriet-aktigt, eller hur jag nu ska beskriva det.

Medan jag under viss nervositet knådade färdigt mina degar företog jag en mental rundvandring bland mina elektriskt drivna prylar; en pro­menad genom hemelektronikens och hushållsapparaternas Jurassic Park kan vi säga. Usch då. Anskaffningsdatum på det mesta daterar sig inom ett och samma spann på 1-3 år.

Hjälp, liksom. Här lär bli mycket att göra framöver. Borde jag tillsätta en haverikommission..?

Idag är det 1 april och fr.o.m. idag förväntas vi, Lilla A och jag, genom Pen­sions-­Alandias och FPA:s gemensamma försorg reda oss på en månads­in­komst på 37,96 euro – ett faktum som inte är ett aprilskämt utan dagsens sanning. Tidpunkten för en datorkrasch kunde därför va­ra bättre. Jo. :o/
 

10 kommentarer:

 1. Nu har jag läst ikapp lite - och skrattat för mig själv!
  Skulle gärna vilja ha både en PB, PE och en PL. Speciellt när man som jag varit ute och grottat i trädgården i kylan ett par timmar.
  Fast...jag kunde ju nöja mig med bara en PTM istället (alltså en personlig trädgårdsmästare).

  SvaraRadera
 2. Usch, det är så jobbigt (och dyrt!) när apparaterna går sönder! Och så trista pengar att betala för något, som man redan har/hade...
  Numera verkar det som om tillverkarna gör saker, som bara ska hålla ett par år, dessutom! Grrr!
  Hoppas verkligen att det ordnar sig med datorn!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Fy vad du skräms med dina rubriker! Känner dock igen fenomenet med kraschade maskinparker. En olycka kommer sällan ensam... Håller tummarna att maskinerna och du själv håller länge än!

  SvaraRadera
 4. Tänk ifall alla bilderna gott förlorade, himmel.
  Hoppas dina apparater håller ett tag till, men som Gunilla W säger en olycka kommer sällan ensam.
  Jag kan inte fatta att ni ska klara er på den summan, vad är det för folk som styr och ställer i våra länder????????
  Det låter sannerligen som ett aprilskämt.
  Många systerkramar, det är så synd vi bor så långt ifrån varandra.
  Monkan

  SvaraRadera
 5. Varje mån så får A hjälpa mig att sätta in å spara på nån sån där makapär kommer inte på vad det kallas.Tur jag har han.Kramar

  SvaraRadera
 6. Susie:
  Jag kan nog tänka mig att vara min egen PTM också, men gärna med en tjugo år yngre lekamen :o/

  Monica:
  På sätt och vis måste jag väl ändå säga att jag haft lite tur, för bland allt som håller på att haverera är det ingenting som är direkt dagsfärskt. Datorn hade redan fler år på nacken när jag köpte den begagnad för några år sedan, så den har egentligen hållit väldigt bra. Och min KitchenAid är vid det här laget åtta-nio år gammal; inte så illa det heller, även om den gärna fått hänga med lika länge till. Men annat VAR det förr, före slitochsläng-eran! Då byggdes/konstruerades saker för att hålla tjugo år eller mer.

  Gunilla:
  Oj ... jaa ... det blev väl ett lite olyckligt ordval, det kan jag hålla med om. Men du tycks ha överlevt chocken, och det är ju det viktigaste!

  Problemet är att mångt och mycket anskaffas inom en ganska kort tidsrymd. Då blir det ju nästan per automatik så att grunkorna ger upp ungefär samtidigt också. Surt :o/

  Datorn håller så länge den håller och tills dess kör jag så det ryker :o)

  Monkan:
  Usch ja, jag vill inte ens tänka på hur jäkligt det hade varit att förlora fotografier från ett helt år. Men jag skulle i så fall fått skylla mig själv, för jag är - och har alltid varit - urdålig på att göra säkerhetskopior.

  Som en liten extra knorr på aprilskämtet som inte är ett aprilskämt har det visat sig att jag nu får lov att anmäla mig som arbetssökande för att få någon form av inkomst tills - om - pensionsförsäkringsbolaget får ge med sig. Finessen är bara att jag ju inte är friskskriven av mina läkare, vilket gör att det känns högst märkligt att tvingas lyfta arbetslöshetsersättning när man egentligen har laglig rätt till invalidpension. Jag fattar mindre och mindre ju mer insatt i det hela jag blir.

  Visst är det trist att det är ett sånt jäkla avstånd mellan oss! Fast samtidigt tur. För dig. Om du funnits på närmare håll hade jag förmodligen suttit vid ditt köksbord och gnällt mest hela tiden ;o)

  Stickmamman:
  Menar du möjligen ett USB-minne? Eller minnessticka som det också kallas.

  SvaraRadera
 7. Lite rengöring inuti datorn kanske? Får du bort dammet, så kan det bli bättre. "Den lila damen på fastlandet"

  SvaraRadera
 8. Har gjorts. För tjugo &#%§!?x euro. Ingen skillnad + att det var EFTER rengöringen som felmeddelandet visade sig!

  "Den ännu mindre damen ute i sjön"

  SvaraRadera
 9. Nu står det faktiskt inte "lilla" utan "LILA".

  SvaraRadera
 10. Hahahaa! Ja, ja, ovanpå allt annat har jag tydligen drabbats av akut dyslexi också :oS

  SvaraRadera

Tackar, tackar, så kul att du har något att kommentera!